• A hosszú hétvége három napján még a 2022-es jegyárak lesznek érvényben az Aquaticum Strandfürdőben.

  • A tavalyi idényben közel 200 ezer vendég kereste fel Debrecen szezonálisan üzemelő strandját.

Idén a pünkösdi hosszú hétvégén nyitják meg a debreceni Aquaticum Strandfürdőt. Egészen pontosan május 27-én, azaz most szombaton lesz a nyitónap. Ahogy a programajánlónkban írtuk, szombatra, vasárnapra és hétfőre is gyermeknapi programokkal készülnek.

Sőt, a nyitó hétvégén még a tavalyi belépőárak érvényesek. Ez azt jelenti, hogy egy felnőtt napi belépő 4600 forintba, Debrecen Kártyával 3900 forintba kerül. A nyugdíjas és diák belépő ára 3900 forint, Debrecen Kártyával 3200 forint.

Ezt követően lépnek majd életbe az idei főszezoni belépőárak, amelyek szeptember 3-ig érvényesek. Ekkor a felnőtt napijegy majd 5400 forintba, diákoknak, nyugdíjasoknak 4500 forintba kerül. A Debrecen Kártyával majd akkor is lehet faragni az árakból, így a fenti két jegytípusért 4600, illetve 3800 forintot kell fizetni. De továbbra is váltható reggeli úszójegy, délutáni belépő és családi jegy is. A belépők a strand összes szolgáltatásának a használatát biztosítják, ebbe beleértve a csúszdákat is.

Aquaticum Strandfürdő csúszdapark

Amennyiben az elődjét is ideszámítjuk, akkor már több mint 90 éves a debreceni Aquaticum Strandfürdő, hiszen a nagyerdei strandot 1932-ben nyitották meg. A 2000-es évekre azonban a szezonális strandfürdő már erősen megérett a felújításra, a régi létesítmény utoljára 2017-ben volt nyitva.

A megújult Aquaticum Strandfürdőt a pandémia első évében, 2020 júniusában nyitották meg. Tulajdonképpen nem felújítás történt, hanem egy teljesen új, látványos építészeti megoldásokat felvonultató fürdőt építettek a régi helyett. Nem véletlen, hogy számos építészeti elismerésben részesült már a strandfürdő.

A fürdőzők is hamar megkedvelték az Aquaticum strandját. Az első – még nem teljes – szezonjában több mint 150 ezer, 2021-ben 170 ezer, az elmúlt esztendőben pedig 198 ezer vendéget fogadott a létesítmény.

A strandfürdő 8,5 hektáros területen fekszik, a 15 medencéjük együttes vízfelülete eléri az 5700 négyzetmétert. Igazi különlegességüknek számít a 12 méter magas napozóterasz. A medencekínálat minden vizes kikapcsolódási igényt kielégít, hiszen gyerekvilág, korosztályos medencék, hullám-, kaland- és sportmedence, sodrófolyó is várja a fürdőzőket.

Aquaticum strand éjszakai fürdőzés

A fürdők pünkösdi programjairól, akcióiról itt olvashat.