• Kétszázezer látogatót várnak idén nyáron a debreceni Aquaticum strandra, amely ma nyitotta meg a kapuit a Nagyerdőben.

  • Tavaly a strand vendégeinek 95 százaléka belföldi volt.

Papp László, Debrecen polgármestere a strandnyitás alkalmából tartott sajtótájékoztatón közölte: tavaly 197 ezren keresték fel „Magyarország legvagányabb strandját”. Hozzátette: az idén elsősorban a vendégeket vonzó programkínálatot bővítik, szeretnék, ha az Aquaticum a családok kedvelt kikapcsolódási helye lenne, miközben a bulizni vágyó fiatalokat éjszakai fürdőzéssel várják.

A hagyományok folytatásaként egy napra – az idén július 6-án – újra a végzős debreceni középiskolásoké lesz a strand; a díjmentes belépés mellett különleges programokkal, versenyekkel várják a diákokat.

A polgármester kitért a Debrecen-városkártyára is, amelyet már több mint húszezren váltottak ki, s amellyel legalább 15-20 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a strandlátogatók.

A nagyerdei strand jelentős mértékben járul hozzá a város idegenforgalmához: tavaly a csaknem 550 ezer vendégéjszakából mintegy 300 ezer külföldiekhez kötődött. A strand vendégeinek ugyanakkor 95 százaléka belföldi volt, háromnegyedük helybéli – ismertette a polgármester. Fazekas Lajos fürdőigazgató jelezte: a nyitóhétvégén egész napos programokkal várják a családokat, Debrecen-kártyával akár 34 százalékos kedvezmény is igénybe vehető.

(MTI)

Aquaticum Nagyerdő Strandfürdő

A pünkösdi hétvége további strandnyitásairól korábban itt írtunk.