• Ezen a héten jelentősen bővül a hazai termálfürdős választék.

  • Sok helyen nyitnak a szezonális fürdők, illetve ahol már most is nyitva tartanak, ott bővítik a szabadtéri medencekínálatot.

Eltérő, hogy az egyes termálfürdők mikor indítják a szezonjukat. Számos fürdő ezt már kora tavasszal megtette, több helyen pedig hagyományosan május elseje táján kezdték meg a strandidényt. Jó néhány termálfürdő viszont a pünkösdi hosszú hétvégére tartogatja a nyitást.

Ez egyes esetekben azt jelenti, hogy a közelgő hosszú hétvége első napján, azaz május 27-én nyitnak, de pénteki újranyitásra is akadnak példák. Néhány egész évben működő fürdőnél pedig ekkortól használhatók a strandi medencék, vagy éppen ekkor fog bővülni, teljessé válni a szabadtéri medencekínálatuk.

Kezdjük azokkal a fürdőkkel, amelyek eddig zárva tartottak, viszont a mostani hétvégén ismét megnyitják a kapuikat. Május 27-től látogatható a debreceni Aquaticum fürdőkomplexum strandfürdője. A nyitó hétvégére mindhárom napjára gyereknapi programokkal készülnek.

Ahogy nemrég írtuk, szintén szombaton nyitnak újra két miskolci fürdőt, a Selyemréti és a Miskolctapolcai strandokat. A Somogy megyei Nagyatádon a patinás gyógyfürdőn felül egy szezonális termálstrand is üzemel, s náluk is szombaton kezdődik az idény. Május 28-án és 29-én gyermeknapi programokkal is szórakoztatják majd a vendégeket.

A Tiszavasvári Strandfürdőt is megnyitják a héten, viszont náluk erre nem kell szombatig várni, ugyanis május 26-tól, péntektől már várják a fürdőzőket. A Zalaszentgróti Termálfürdő általában kicsit korábban szokott nyitni, idén viszont a pünkösdi hétvégére időzítették az újranyitást. Tiszavasvárihoz hasonlóan erre Zalaszentgróton is május 26-án sor kerül. A nyitás napján a helyi lakosokat egy akcióval várják, számukra a belépő a Szentgrót kártya esetén érvényes jegyár fele, még akkor is ha nincs ilyen kártyájuk.

Meg kell említenünk még a Csepeli Strandfürdőt is. Náluk már a mai naptól lehetőség nyílik a fürdőzésre, ugyanis május 22-én nyitnak. Itt írtunk az idei jegyáraikról.

Egyes fürdőkben pedig a meglévő kínálat fog bővülni. Ezek közé tartozik a Bábolnai Termálfürdő, ahol a teljes medencekínálat május 27-től válik elérhetővé. Cegléden is május 27-én 12 órakor nyitják meg a strandot a II. Ceglédfürdő Futófesztivál lebonyolítását követően. A kinti medencéket majd június 10-ig fokozatosan nyitják a vendégforgalom és az időjárás függvényében, illetve június 10-ig kell várni az aquapark nyitására is.

Kedvező időjárás esetén a pünkösdi hétvégén már elérhetők lesznek a ráckevei Aqua Land Termálfürdő strandi medencéi. Ráadásul a fürdőtől megszokott változatos programkínálattal is készülnek a hétvégére, amiről itt írtunk.

A Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő szabadtéri kínálata is majd május 27-től áll a vendégek rendelkezésére. A hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexumban is a hétvégén bővül a medenceválaszték. Hajdúszoboszlón magát a strandot már április végén megnyitották, de ahogy ez megszokott, első körben a tradicionális strandrész medencéit üzemelték be. Viszont ezen a hétvégén – gyermeknap alkalmából – az összes gyermekmedence működni fog, már amennyiben az időjárás is engedi. Vasárnap egyébként egy lufihajtogató bohóc is várja majd a gyerekeket a szoboszlói strandon.