• Idén év elején kapta meg újra a hivatalos minősítést a Szatmár Kincse gyógyvíz.

  • A hétvégén nyit a mátészalkai fürdő szabadtéri része, ahol többek között egy gyógyvizes medence is a vendégek rendelkezésére áll.

Még februárban írtunk arról, hogy 2023-ban a Mátészalkán feltörő termálvíz kapott elsőként gyógyvíz minősítést. Mint megtudtuk, régebben már rendelkeztek ezzel a címmel, de most újból megszerezték.

A Mátészalka Városi Uszoda és Strandfürdőben elérhető „Szatmár Kincse” gyógyvíz az orvosi vizsgálatok alapján csípő- és térdízületi arthrosisban szenvedő betegeknél, a gerinc, valamint az ízületek degeneratív, kopásos megbetegedéseire, és a gyulladásos megbetegedésekre is javasolt.

A fürdő fedett részén 4 medence egész évben a vendégek rendelkezésére áll. Most hétvégén, május 27-én pedig megnyitják a strandfürdői részt, s itt szintén 4 medencés a választék. Ez két gyermekmedencéből és egy csúszdás úszómedencéből áll. Továbbá a szabadtéri részen is üzemel egy gyógyvizes medence.

A fürdő uszodája minden nap reggel 6 órakor, a strandfürdő reggel 9-kor nyit és mindkettő 21 órakor zár, azaz egész jó nyitvatartási időt biztosítanak. A felnőtt napi belépő 2900 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 2500 forintba, gyerekeknek 3-7 év között 1900 forintba kerül. Mátészalkai lakosok esetében ugyanez a három jegytípus 2400, 2000 és 1400 forintba kerül.

Itt egy bemutató filmet is megnézhetnek a mátészalkai fürdőről:


További pünkösdi fürdőnyitásokról olvashat ide kattintva.