• Hamarosan egy új 100 négyzetméteres szabadtéri hibrid medencével bővül a fürdő kínálata – mondta el Sági Beatrix, a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont marketing és kommunikációs vezetője.

  • Megkérdeztük azt is, hogy mit lehet tudni a leendő új gyógyászati szárnyukról, illetve kiderült, idén mikor indul Cegléden a strandszezon.

– Már több mint négy hónap eltelt az idei évből. Az előzetes várakozásaikhoz képest eddig hogyan alakult a fürdő vendégforgalma?
– Az első négy hónap adatai alapján várakozáson felüli volt a forgalom növekményünk. Meghaladta a 25 százalékot.

– Még tavaly év végén derült ki, hogy támogatást nyertek egy új gyógyászati szárny építésére. Itt milyen szolgáltatások lesznek majd elérhetők?
– Cegléd Város Önkormányzata TOP Plusz 1.1.3.-21. Turizmusfejlesztési pályázaton 399 millió forintot nyert a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont fürdőépületéhez kapcsolódó új gyógyászati szárny létrehozására. Ez mindenképpen a lassan 20 éves kitartó, magas minőségű gyógyító munka elismerése. A Dr. Tarkó Irén reumatológus szakorvos által vezetett gyógyászati team vízgyógyászati tevékenysége lassan országos viszonylatban is elismert. Ezt igazolja az egyre növekvő betegszám és most már a sikeres fejlesztési pályázat is.
Eddig éves viszonylatban a meglévő kapacitások mellett közel 70 ezer NEAK által támogatott balneoterápiás kezelés valósulhatott meg a Ceglédi Gyógyfürdőben, ez a szám az új épület kapacitásainak köszönhetően jelentősen növelhető lesz. A gyógyászati tevékenységhez iszapkezelők, szénsavkád, speciális eszközökkel felszerelt torna- és egyéb gyógyászati helyiségek válnak biztosítottá. A beruházás megvalósulásával csökkenthető a jelenleg bizonyos kezeléseknél fennálló közel két hónapos várakozási idő is.

– Mikor kezdődhet el a gyógyászati szárny építése?
– Az épületszárny kiviteli tervei elkészültek, jelenleg a műszaki ellenőr és a közbeszerzési szakértő kiválasztása zajlik. Az építkezés előreláthatólag 2023 második félévében indul. A gyógyító tevékenység az új épületben várhatóan 2025 első negyedévében kezdődhet meg.

– Az viszont már a közeljövő újdonsága lesz, hogy hamarosan átadnak egy vadonatúj szabadtéri medencét. Mi lesz ennek a medencének a különlegessége?
– 2023-ban egy új 100 négyzetméteres szabadtéri hibrid medencével bővül a fürdő vízfelülete. Az egész évben nyitva tartó hibrid medence télen 34-36 Celsius-fokos gyógyvizes ülőmedenceként, nyáron 28-30 Celsius-fokos családi medenceként funkcionál és néhány élményelemmel is rendelkezik majd. Ez a medence is közvetlen a Gyógyfürdő épülete mellett kapott helyet, hogy télen is pár lépéssel elérhető legyen a fűtött épületből. A vendégek már a 2023-as szezontól használatba vehetik az új medencét, amely kapcsán öltözőkapacitás növelést is tervez a fürdő.

– Idén a teljes nyári medencekínálatuk mikortól válik elérhetővé?
– A Strand nyitása május 27-én 12 órakor lesz, a II. Ceglédfürdő Futófesztivál lebonyolítása után, hiszen a futók a strand és az aquapark területén is teljesítik aznap délelőtt a nevezett távot, de a medencéket szakaszosan nyitjuk majd meg június 10-ig az időjárás és a forgalom függvényében. A 18 csúszdás Aqua Centrum nyitási időpontja pedig június 10. 9 óra.

– Saját szálláshelyekkel is rendelkeznek. Az előfoglalási adatok alapján milyennek ígérkezik az idei nyári szezon?
– Az előfoglalások a 2022-es évhez hasonló számokat mutatnak.

Ceglédi fürdő élménymedence