• A héten több – gyógyvizes medencével rendelkező – szabadtéri fürdő kapcsán kiderült a nyitás dátuma; hamarosan egy különös program lesz Hévízen; újabb gyógyvizes kutatási eredmények; régen az orvosok simán előírtak gyógyvizes ivókúrát.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Valahogy úgy alakult, hogy a héten Pest megye gyógyvizes strandjaival kapcsolatban több újdonságról is be tudtunk számolni. Kiderült, hogy idén május 20-án nyitják meg a Tápiószentmártoni Strandfürdőt. A hangulatos kis fürdő ugyan drágább jegyárakat kínál, mint a tavalyi szezonban, de a jegyáraik még bőven a megfizethető szinten maradnak.

Június elsején pedig a tóalmási Szent András Gyógyvizes Strandot is megnyitják. Ez a fürdő a 2022-es idényben zárva tartott, mert felújították a fürdőt. Bővül a szolgáltatásaik köre, ennek ellenére a belépők ára náluk sem szállt el.

Szintén Pest megyei fürdős fejlemény, hogy mégsem adja bérbe az önkormányzat az albertirsai termálfürdőt. Pedig nagyon szerették volna, mert tartottak attól, hogy ráfizetéses lesz a strand, de a potenciális bérlővel végül nem jutottak dűlőre. Mindenesetre azért nyitnak a nyári szezonra és már azt is közölték, hogy mikor.

A héten kiderült egy budapesti strandfürdő újranyitásának a dátuma is. A Csepeli Strandfürdőről van szó, ami normál esetben egész évben üzemel, azonban az energiaárak miatt tavaly szeptemberben bezártak. A jó hír az, hogy még ebben a hónapban megnyitják a szabadtéri medencés fürdőt.

A szezonnyitásoknál maradva, tegnap elindult az strandidény Tamásiban is. Sajnos a tavalyelőtti tűzesetben károsodott fürdőrész továbbra sem használható, viszont a szabadtéri medencéket beüzemelték, de működik a szaunavilág és a beltéri gyerekpancsoló is használható. Ráadásul mostantól a hét minden egyes napján nyitva tart a fürdő.

Hamarosan éjszakai fürdőzés lesz Hévízen. Más fürdőkben ez gyakori, néhol heti program, azonban a Tófürdőben csak évente kétszer van rá lehetőség. Már csak ezért is érdemes részt venni ezen az esti programon, amiről itt írtunk bővebben.

A végére egy kutatási eredmény: mozgásszervi betegségeknél vizsgálták a gyógyfürdőzés hatását és itt elolvashatja, hogy mire jutottak. Valamint egy hazai érdekesség: 50-60 évvel ezelőtt ugyanis még receptre írták fel a gyógyvizet az orvosok.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.