• Tavaly szeptember 19. óta zárva van a Csepeli Strandfürdő.

  • Szerencsére már nem kell sokat várni a termálvizes fürdő újranyitására.

Nemrég írtunk a budapesti strandfürdők szezonkezdetéről. Akkor a Csepeli Strandfürdő újranyitásának pontos dátumáról még nem tudtunk beszámolni. A termálstrand normál esetben egész évben nyitva szokott tartani, viszont az energiaárak drágulása miatt tavaly szeptemberben bezárták. Sokan hiányolták, hiszen a kerület lakói körében kedvelt fürdőről van szó.

Tavaly is a családi sportnapot követően indult a csepeli strandszezon és most kiderült, hogy így lesz ez idén is. Azaz május 21-én tartják meg a sportnapot és a rá következő napon, május 22-én nyitják meg a fürdőt. Ez a kerület honlapján olvasható hírből derült ki.

„Legfőbb célunk az üzembiztonság, ezért is van idén szinte minden berendezésből kettő” – nyilatkozta Bíró Gyula, a fürdő vezetője, utalva minden bizonnyal arra a történetre, amikor egy szűrő műszaki meghibásodása miatt volt, hogy csak később tudott kinyitni a strand. Ilyen idén nem fordulhat elő, cél a problémamentes üzemeltetés.

„Koszos, hártyás még az alja, néhány helyen fugázni kell” – mondja a fürdővezető az élménymedencéről, hozzátéve, hogy hamarosan kitakarítják az egészet és ahogy a többinél, ennél a medencénél is elvégzik a vízkőmentesítést. Az élménymedencében szökőkút van, amelyet napokon belül működőképes állapotba hoznak, hamarosan pedig rendbe teszik a széléről leesett mozaikdarabokat. Itt egy újabb jó hír: egy vadonatúj szivattyúval üzembe fogják helyezni a sodrófolyosót.

A kerületi honlap szerint a gyermekmedencén is már dolgoznak a szakemberek és készül a meleg vizes medence feletti napvitorla. Az 50 méteres úszómedence kapcsán ezt írják: „ilyenből a környéken egy darab sincs, legközelebb talán Kispesten van ekkora”. Érdekesség, hogy a mellette lévő gépészeti részleget egy fából készült stílusos, barnára festett kerítéssel választották el az úszómedencétől.

A teljes cikk itt olvasható.

Csepeli Termálstrand

A többi strand nyitásáról itt olvashat.