• Az idényjelleggel működő budapesti strandok 2023-as nyitására még júniusig várni kell.

  • Az állandó fürdők egy részében viszont már május végén megnyitják a strandmedencéket.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett két – csak szezonálisan üzemelő – strandfürdő nyitása majd június folyamán lesz esedékes. A Római Strandfürdő nyitása idén június 18-án várható, a Pünkösdfürdői Strand pedig még később, majd június 24-től várja a vendégeket. Azt ugyanakkor meg kell említeni, hogy az időjárás mindkét fürdőnyitás pontos időpontját befolyásolhatja.

Az állandó fürdők közül a Gellért Gyógyfürdő hullámmedencéje április 22. óta használható, viszont a hullámszolgáltatás már pár éve nem üzemel és ebben idén sem történt változás. Azt még érdemes tudni, hogy karbantartás miatt a fürdő kültéri élménymedencéje május 12-ig nem használható.

Több fürdő strandi területét május 27-én, azaz a pünkösdi hosszú hétvégére fogják megnyitni. Így lesz ez a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és a Paskál Gyógyfürdő esetében is. A Palatinus fürdőben a teljes szabadtéri szolgáltatáspaletta pedig szintén május 27-től válik elérhetővé, de a szabadtéri élménymedencét és a gyerekmedencét már április végén megnyitották. Az egész évben üzemelő fürdők közül a Pesterzsébeti Gyógyfürdő strandjának nyitását tervezik a legkésőbb, június 3-án.

Palatinus Strandfürdő

A tavaly szeptember óta zárva tartó Csepeli Strandfürdőt nem a Budapest Gyógyfürdői Zrt. üzemelteti és náluk még hivatalosan nem közölték az újranyitás dátumát. Tavaly egyébként a strandon rendezett családi sportnapot követően nyitottak, ezt idén is megrendezik május 21-én… Időközben kiderült, hogy valóban május 22-én nyit a strand.