• Úgy tűnik, hogy az idei őszi-téli szezonban nem fog üzemelni a Csepeli Strandfürdő.

  • Már csak a hétvége két napján látogatható a termálstrand.

Szeptember 19-től, azaz hétfőtől bezár a Csepeli Strandfürdő. A honlapjukon határozatlan idejű zárásról írnak, a város Facebook oldalán pedig arról, hogy a téli időszak végéig tart zárva a kerület fürdője.

Ilyentájt egyébként normál esetben is be szokták zárni egy időre a strandot. A korábbi években ugyanis a téli időszakban is üzemeltették az 50 méteres úszómedencét, amit lefedtek. Ezen felül a 36-38 Celsius-fokos vízzel töltött termálmedence, valamint a szauna is a vendégek rendelkezésére állt a szezonon kívül. A fürdő téliesítése, illetve tavasszal a nyári szezonra való felkészítés pedig rendszerint legalább egy-egy hónap üzemszünettel járt együtt.

Arra nem tértek ki, hogy idén miért hagyja ki a téli szezont a strandfürdő, de nyilván az energiaárak megugrása állhat a háttérben.

Az energia drágulása láthatóan inkább a kisebb fürdők számára jelent problémát. Elég csak a Jászapátiban, vagy a Mezőberényben működő termálfürdők esetére gondolni. A nagyobb fürdőkomplexumok egyelőre állják a sarat.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. például nem zárja be egyetlen – éves üzemeltetésű – fürdőjét sem (a csepeli strand nem hozzájuk tartozik). Bár az árak terén nemrég történtek változások. Annak ellenére, hogy az egri polgármester beharangozta a zárását, mégis nyitva marad az Egri Termálfürdő, de hétfőtől módosul a medencekínálat, erről itt olvashat. Gyulán pedig a polgármester jelentette be, hogy biztosan működtetik a Várfürdőt, a várat és a kastélyt, tehát a fő turisztikai attrakcióikat, ennek révén pedig a gyulai szálláshelyeket sem veszélyezteti az, hogy be kellene zárniuk a télre.

Csepel Strandfürdő

A Csepeli Strandfürdőre visszatérve, ez főként a kerületi nyugdíjasok számára lehet rossz hír, hiszen hétfőnként, keddenként és szerdánként ingyen látogathatták a termálfürdőt.