• A téli időszakban is működni fognak a város fő turisztikai attrakciói.

  • A gyulai szálláshelyek többsége átmeneti bezárást sem tervez.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a Facebook oldalán számolt be arról, hogy találkozott a város legnagyobb szállodáinak tulajdonosaival és igazgatóival, valamint az apartmanok, panziók érdekképviseletét is ellátó Gyulai Idegenforgalmi Egyesület vezetőivel.

A megbeszélésen kiderült, hogy ha a város legvonzóbb turisztikai attrakciói, a Várfürdő, a vár és a kastély működni fog, akkor a szállásadók számíthatnak arra, hogy lesz elég vendégük. A nagyobb szállásadók túlnyomó többsége nem tervezi az átmeneti bezárást sem, a téli hónapokban is nyitva lesznek és várják a vendégeket.

Szóba került az is, hogy a turisztikai attrakciók nyitvatartásával kapcsolatban mi a minimális elvárása a szállásadóknak, hiszen a legjelentősebb látnivalókat az önkormányzat működteti.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő igazgatója elmondta, hogy nem tervezik a fürdő bezárását, csupán a gázzal fűtött 50 méteres uszoda nem lesz nyitva a téli hónapokban. Az elmúlt évtized fejlesztéseinek köszönhetően döntően a termálvíz hőjét hasznosítják a fürdő létesítményeinek fűtéséhez. Ennek arányát tovább fogják növelni újabb beruházásokkal. A tavaly kiépített napelemes rendszer is csökkenti a költségeket.

Várfürdő Gyula lovarda

Fekete-Dombi Ildikó igazgató arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a vár és az Almásy-kastély is nyitva lesz a tél során. Most segít nekik igazán, hogy az Almásy-kastély hatalmas tereit geotermikus energiával fűtik, a gázt be sem vezették az épület felújításakor.

„Gyula város szeretettel várja továbbra is vendégeit” – írta a polgármester.

 

Békés megyénél maradva: a megye egyik gyógyfürdője most elképesztően olcsó gyógyászati csomagot kínál. Erről itt olvashat!