• Amennyiben a teljes áron kínált belépők árát nézzük, már akkor is jó választás a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő.

  • A fürdő gyógyászati csomagjánál pedig nehéz kedvezőbbet találni.

Békés megyében 16 darab, minősített gyógyvizet adó termálkút található. Ezek közül az egyik a Békéscsabától 40 kilométerre, a megye északi részén fekvő Gyomaendrődön van. Az itt feltörő víz már 1960-ban megkapta a gyógyvíz minősítést.

A városban működő Liget Gyógyfürdő a kimondottan jó ár-érték arányú hazai fürdők közé tartozik. Jelenleg egy felnőtt napi fürdőbelépő 2500 forint, de kedvezményes belépőt vásárolhatnak a nyugdíjasok, diákok, gyerekek 2000 forintos áron. A helyi lakosoknak pedig mindebből jelentős kedvezményt biztosítanak.

Nyilván az az időszak a legjobb, amikor nyáron nyitva az összes medencéjük, így élvezhetjük a fürdő hangulatos szabadtéri részének minden szolgáltatását. Ugyanakkor a szeptember elseje óta érvényes kínálatukra sem lehet panasz. Üzemel a szabadtéri gyógymedence, valamint a fedett részleg medencéi, azaz több gyógyvizes medence, élménymedence, tanmedence, úszómedence közül válogathatunk.

A nyitvatartás sajnos nem túl hosszú, 10 órától 18 óráig várják a vendégeket a hét minden napján. Viszont keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként 16 és 17 órától szaunaszeánszokat is tartanak.

Ami miatt pedig most igazából írunk róluk, az a támogatott fürdőkezelésekre vonatkozó gyógyászati csomagjuk. Ezt már emlegettük egyszer, de érdemes rá külön is felhívni a figyelmet, mert ritka az ennyire kedvező ajánlat.

Fontos tudni, hogy nem állandó lehetőségről van szó, hanem egy november 30-ig érvényes akcióról. Ennek keretében akik vállalják, hogy mind a 60 darab támogatott gyógykezelést igénybe veszik (15 alkalommal, nap négyféle kezelés), azoknak kezelésenként csak 50 forintot kell fizetniük. Igen, napi négy kezelésnél ez kemény 200 forint. Ennél olcsóbb gyógyászati csomagot nehéz találni.

A reumatológus szakorvos keddenként rendel a fürdőben, háziorvosi beutaló szükséges hozzá, de a fürdő honlapján minden további részletet megtudhatnak erről.

Gyomaendrőd Liget fürdő gyógymedence

A Liget Gyógyfürdőben elérhető minden fontos fürdőgyógyászati kezelés. Támogatott formában a gyógyvizes medencefürdő, az orvosi gyógymasszázs, a tangentor, a szénsavas kádfürdő, a víz alatti csoportos gyógytorna és az iszappakolás vehető igénybe.

Itt olvashat egy érdekes orvosi kutatásról, amiben azt vizsgálták, hogy a fürdőkúráknak milyen hatása van a hangulatra, az alvásminőségre és a közérzetre.