• Sokat lehet spórolni a fürdőgyógyászati csomagajánlatokkal.

  • Egy normál gyógyfürdő belépő áránál kevesebből akár napi négy-ötféle kezelést – köztük medencefürdőt – is igénybe lehet venni.

Amennyiben valakinek olyan egészségügyi panasza van, amire kedvező hatással lehetnek egyes fürdőgyógyászati kezelések, akkor támogatott formában is részt vehet fürdőkúrán. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő támogatásával napi négyféle kezelés vehető igénybe 15 alkalommal, évente kétszer.

Ilyen esetben a betegnek csak önrészt kell fizetnie. Egyes fürdők kedvező csomagajánlatokat is összeállítanak a gyógykúrára érkezők számára. Sajnos ezekből egyre kevesebb van, ennek az okáról itt írtunk. Röviden: az egészségbiztosító nem túl bőkezű a támogatás terén.

Néhány fürdő kínálatában ettől függetlenül még most is lehet találni egész kedvező fürdőgyógyászati ajánlatokat. Ezek közül gyűjtöttünk össze négyet.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben a kezelések esetében továbbra is érvényben van a törzsvendég kedvezmény. Ez azt jelenti, hogy a harmadik hajdúszoboszlói kúrától kezdődően 10 százalékos árengedményt biztosítanak a csomagárból. Ezen felül legalább 4 napra érvényes, napi 4 kezelést tartalmazó kúracsomag esetén vasárnapra ajándékba adnak egy gyógyfürdő belépőt (vasárnap ugyanis nincsenek gyógykezelések). Szintén a kúracsomagoknál érvényes, hogy a vendégek minden kezelési napon ajándékba kapnak egy félliteres Pávai Vajna ásványvizet.

Ami a csomagárakat illeti, a napi 3 kezelést és fürdőbelépőt tartalmazó csomag hétköznaponként 2500 forintba kerül, amennyiben a kezelések egyike gyógymasszázs, akkor 3000 forint az ár. Napi 4 kezelés és grátisz fürdőbelépőnél pedig 3300, illetve (gyógymasszázsnál) 3800 forintot kell hétköznapokon fizetni. Azért ezek jó árak. A gyógyfürdő honlapján megtalálható a teljes árlista, illetve a szabad gyógyászati kapacitásról is tájékozódhatunk.

Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő gyógymedenceA kaposvári Virágfürdőt gyakran emlegetjük, mert nagyon jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújtanak. Ráadásul most van egy gyógyászati akciójuk is. A háromszor 5 napos, napi 4 kezelést magában foglaló fürdőgyógyászati csomag ára csak 15 ezer forint. Nem nehéz kiszámolni, hogy így egy napra 1000 forint költség jut. A következő kezeléseket tudja biztosítani a gyógyfürdő: medencefürdő, csoportos víz alatti gyógytorna, iszappakolás, súlyfürdő, masszázs és tangentor. Előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe az orvosi vizsgálat, aminek az ára 2500 forint.

Ugyanakkor ez az ajánlat már csak korlátozott ideig érvényes: szeptember 9-ig lehet jelentkezni és a kezeléseket legkésőbb november 30-ig kell elkezdeni a Virágfürdőben.

A Gyomaendrődön található Liget Gyógyfürdőben szeptember 1. és november 30. között érhető el egy akciós gyógyászati csomag. Itt a 60 darab kezelésért alkalmanként 50 forintot (!) kell csak fizetni. Viszont a betegnek vállalnia kell, hogy mind a 60 kezelésen részt vesz. A gyógyászati csomag igénybevételéhez háziorvosi beutaló szükséges, a Liget Gyógyfürdő orvosát pedig keddenként lehet felkeresni, előzetes bejelentkezés alapján. További információkat talál erről a fürdő honlapján.

A szegedi Anna Fürdőben elérhető kedvezményt azok vehetik igénybe, akiknek több kezelést is felírtak és ezek egyike a gyógyvizes medencefürdő. Napi 2 kezelés esetén a medencefürdő díja 500 forint, napi 3 kezelés esetén a medencefürdő 200 forintba, napi 4 kezelésnél pedig csak 1 forintba kerül. Érdemes az utóbbit megcélozni. A kedvezmény csak arra az esetre érvényes, amikor a beutalt egy napon veszi igénybe az összes kezelést. Az Anna Fürdő akciója visszavonásig, vagy december 31-ig érvényes.

Itt olvashat egy érdekes kutatásról, amit a szoboszlói gyógyvízzel végeztek.