• A 11 kezelésből egyet csak a 18 év alattiak számára támogat a társadalombiztosítás.

  • A többit – indokolt esetben – bárki igénybe veheti a tb-vel szerződött fürdőkben.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő támogatásával évente kétszer 15 alkalommal fürdőkúrán vehetünk részt, amennyiben ezt egy szakorvos indokoltnak tartja. A kezelések ilyen esetben sem ingyenesek, a betegnek úgynevezett önrészt kell fizetnie. Azonban még így is egészen kedvező áron vehetjük igénybe a szolgáltatásokat. Ráadásul egyes fürdők olykor még akciókat is hirdetnek a fürdőkezelésekre, az oldalunkon most is találhat ilyen kedvezményes ajánlatokat.

A társadalombiztosítás által támogatott kezelésekhez érvényes TAJ kártya szükséges. A kúrák során napi négyféle kezelést lehet igénybe venni. Érdemes tudni, hogy ez az évi kétszer 15 alkalom bizonyos esetekben meghosszabbítható, erről itt írtunk.

Az ellátások azokban a gyógyfürdőkben, illetve gyógyfürdőnek nem minősülő közfürdőkben vehetők igénybe, amelyeknek érvényes szerződése van az egészségbiztosítóval. Nem feltétlenül érhető el minden egyes gyógykezelés minden egyes fürdőben, néhol lehet, hogy csak hármat-négyet kínálnak a 11-ből.

Itt foglaltuk össze, hogy milyen szakorvos írhatja fel a fürdőkezeléseket.

Jelen állás szerint a következő 11 fürdőgyógyászati kezelés érhető el támogatással. A nevükre kattintva további információkat olvashat az adott kezelésekről.

Gyógyvizes gyógymedence

Gyógyvizes kádfürdő

Iszappakolás

Súlyfürdő

Szénsavas kádfürdő

Orvosi gyógymasszázs

Víz alatti vízsugármasszázs

Víz alatti csoportos gyógytorna

Komplex fürdőgyógyászati ellátás

18 év alattiak csoportos gyógyúszása

Szén-dioxid gyógygázfürdő