• Az RTL Klub műsorában feltűnt az egyik Pest megyei fürdő csúszdaparkja; vonzó fürdőgyógyászati akció Békés megyében; megnyugtató hírek Gyuláról; téli szünet az egyik termálstrandon; szuper gyógyvíz Kaposváron.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A korábbi évekkel ellentétben a téli időszakban nem tart nyitva az egyik budapesti termálstrand – erről itt írtunk. Viszont a legtöbb fővárosi fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. létesítményei változatlanul várják a vendégeket. Ugyanakkor a belépőárak egyes fürdőikben változtak: három helyen árat emeltek, egy helyen csökkentek a belépőárak.

Jó hír, hogy megnyugtató információk érkeztek Gyuláról a héten. Biztos, hogy a téli időszakban is üzemelni fog a Gyulai Várfürdő, de a vár és a kastély is, továbbá az ottani szálláshelyek döntő többsége időleges leállással sem számol. Már korábban írtunk arról, hogy a hónap elején felmerült hírekkel ellentétben az Egri Termálfürdő is nyitva marad a következő hónapokban, viszont hétfőtől módosul a medencekínálat és a nyitvatartási idő.

Jöjjön egy-két fürdőtipp is. Aki kíváncsi arra, hogy a Dunántúlon mely megyék a leggazdagabbak gyógyvízben, az kattintson ide. Szintén a Dunántúlon maradva: Zala megye egyik kedvelt termálfürdője több mint egy héten át 500 forintos jegyeket kínál a helyi lakosok számára. Azonban sajnos a korábbi évvel ellentétben a fürdőjük nem tart nyitva a téli szezonban.

Az egyik Békés megyei gyógyfürdő olyan fürdőgyógyászati csomagajánlattal állt elő, ami verhetetlennek tűnik. Az egészségbiztosító támogatásával egy fürdőkezelés csak 50 forintba kerül, tehát napi négyféle kezelés esetén csak 200 forintot kell fizetni. Itt írtunk erről bővebben.

Egy Pest megyei fürdő is feltűnt a Házasodna a gazda című tévéműsorban. Itt tudhatja meg, hogy melyik fürdőről van szó és meg is nézhet erről egy videót.

Kaposváron a Virágfürdőben kitűnő gyógyvíz várja a vendégeket. Ráadásul maga a fürdő is nagyon kedvező jegyárakat kínál. A kaposvári gyógyvízzel kapcsolatos tudnivalókat itt találja.

A korábbi heti termálfürdős hírösszefoglalónkat itt olvashatja.