• Közel járt a 2019-es rekordév vendégforgalmához a dunaszerdahelyi Thermalpark fürdő.

  • Ennek ellenére aggódnak a következő hónapok miatt.

A járványügyi korlátozások feloldását követően csak idén január végén nyithatták újra Dunaszerdahely kedvelt termálfürdőjét a Thermalparkot. Ennek ellenére elégedettek az év első nyolc hónapjának vendégforgalmi adataival. Erről Somogyi Gábor, a fürdőt működtető társaság igazgatója számolt be a Dunaszerdahelyi Városi Televíziónak.

Idén eddig 320 ezer vendég kereste fel a fürdőt, ami elmarad ugyan a járványhelyzet előtti utolsó teljes év eredményétől, mégis elégedettek lehetnek, hiszen 2019 rekordév volt a Thermalpark számára. Az idei esztendő eddigi részének forgalma már jóval nagyobb, mint amennyi 2020-ban és 2021-ben egész évben volt.

Ugyanakkor a szlovákiai fürdőket is érzékenyen érinti az energiaköltségek megugrása. Somogyi Gábor szerint mindenképpen kormányzati közbelépésre volna szükség, fontos lenne, hogy egy megfizethető szinten stabilizálják az áram árát. Ezen felül szeretnék azt is, ha a belépőjegyek ÁFA-tartamát csökkentenék, így több pénz maradhatna a fürdőknél. Máskülönben komoly áremelésre kényszerülnek, amit viszont nem biztos, hogy a vendégek ki tudnak fizetni.

A Thermalparkban egyébként a szezonon kívül is széles a medenceválaszték. A szabadtéri és a fedett részen is négy-négy medence egész évben a fürdőzők rendelkezésére áll.

A dunaszerdahelyi termálvíz 1600 méter mélyről tör fel és hőmérséklete a felszínen eléri az 57 Celsius-fokot. Ásványianyag-összetételének köszönhetően jótékony hatással van a mozgásszervi problémákra, az ízületekre, továbbá baleseti eredetű mozgásszervi bántalmak utókezelésére is alkalmas.

A helyi televízió riportját itt nézheti meg:

A galántai fürdőt szeptember elején zárták be az energiaárak megugrása miatt, erről itt olvashat bővebben.