• Több mint egy héten át mindössze 500 forintért látogathatják a település termálfürdőjét a zalaszentgrótiak.

  • Idén október 2-ig tart nyitva a zalai város fürdője.

A helyi televíziónak értékelte az idei szezonjukat Tóth István, a zalaszentgróti Szent Gróth Termálfürdőt működtető Szentgrótért Kft. ügyvezető igazgatója. Elmondta, hogy az előzetes adatok alapján az idei nyáron több vendég kereste fel a termálfürdőt, mint egy évvel korábban.

Kimondottan sikeresnek bizonyultak a fürdő programjai a retró naptól kezdve a veteránautók bemutatóján át az Off Road napig bezárólag. Volt olyan fürdős rendezvény, ami kétszer annyi vendéget vonzott, mint az előző évben. Mindezeknek köszönhetően várhatóan nyereséggel zárja az idei évet is a fürdő.

A zalaszentgrótiak számára egy akcióval is készülnek. Szeptember 20. és 30. között a helyi lakosok mindössze 500 forintért látogathatják a termálfürdőt.

A létesítmény az eddigi fennállása nagy részében zárva volt a téli időszakban. Tavaly az edzéseiket a fürdőben tartó sportkluboknak köszönhetően a téli hónapokban sem zárták be a termálfürdőt. Idén viszont visszatérnek a szezonális működésre, ez konkrétan azt jelenti, hogy már csak október 2-ig tartanak nyitva.

Ugyanakkor tervezik egy olyan beruházás megvalósítását, ami hozzájárulhat a fürdő gazdaságos működtetéséhez. Egy napelemparkot építenének, ami megfelezné a villamosárammal kapcsolatos költségüket. Az emelkedő energiaárakon belül egyébként a gázárak megugrása nem érinti a fürdőt, mert nem használnak gázt és ezt nem is tervezik.

Zalaszentgrót fürdő szabadtéri medence

Tóth István megemlített egy olyan jelenséget is, ami máshol is jellemző lehet a jövőre nézve. Ez pedig az volt, hogy bár nőtt a fürdő vendégforgalma, ennek ellenére helyben, a vendéglátóegységeikben mégis kevesebben fogyasztottak. A magyarázat erre az lehet, hogy sokan spórolásból inkább otthonról hoztak ételt, italt.

A közeljövő tervei közé tartozik még, hogy az egyik szabadtéri medencéjüket lefednék. Illetve szeretnék a kinti gyermekmedencéjüket is felújítani.

A teljes beszélgetést itt tudja megnézni: