• Eredetileg egész éves működésre tervezték a zalaszentgróti Szent Gróth Termálfürdőt, de hosszú ideig csak öt hónapon át üzemelt egy évben.

  • Mostantól viszont október és május között is nyitva tartanak.

Zala megye északi részén található Zalaszentgrót. Vagy ha úgy könnyebb betájolni: Hévíztől északnak még olyan 25 kilométert kell autózni, hogy eljussunk a településre. A kisvárosban már az 1980-as években is működött egy strandfürdő, amit azonban bezártak.

A ma ismert fürdő első ütemét pont húsz évvel ezelőtt, 2001 nyarán adták át, ez akkor még csak szabadtéri medencéket foglalt magában. A négymedencés (úszómedence, tanmedence, gyermekmedence, 35 Celsius-fokos ülőmedence) fedett részleget négy évvel később nyitották meg. Akkoriban az volt a terv, hogy a fedett fürdő révén egész évben nyitva tartanak, azonban ezt a vendégforgalom nem tette lehetővé. Így az elmúlt években az a gyakorlat alakult ki, hogy május elején nyitottak és szeptember végéig működött a termálfürdő.

Idén azonban a városi tulajdonú zalaszentgróti fürdőnél meghúzták azt a döntést, amit régóta sokan vártak: nem zártak be szeptember végén, megpróbálkoznak újra az egész éves üzemeléssel. Akik szeretik a fürdőt és a vonzáskörzetében laknak, vagy akár egy nagyobb kirándulást is bevállalnak, azoknak érdemes lesz felkeresniük a termálfürdőt. Már csak azért is, hogy ne csak egyszeri próbálkozásról legyen szó, hanem a vendégforgalom mostantól tényleg lehetővé tegye az egész éves üzemelést.

Gyógyvíz minősítése ugyan nincs a szentgróti termálvíznek, de a hasonló összetételű vizek általában kedvező hatásúak a mozgásszervi problémák esetében. A fürdőben a kinti medencék többsége és a beltériek is elérhetők, de van szauna, gőzkabin is. Akik úszni is szeretnek, azoknak annyi kompromisszumot kell vállalniuk, hogy hétköznapokon 16 és 19 óra között úszásoktatáshoz használják az úszómedencét.

A zalaszentgróti fürdő jegyárai idén nem emelkedtek, egész kedvező árakkal dolgoznak. Egy felnőtt belépő 2600 forintba, nyugdíjasoknak, diákoknak 1800 forintba, gyerekeknek 1400 forintba kerül. A szauna és a gőzkabin 650 forintos felár ellenében használható. A helyi lakosoknak pedig ezekből az árakból kedvezményt is adnak.

Reméljük, lesz elegendő vendégük a szezonon kívül is és mostantól tényleg egész évben tud működni a termálfürdő.