• Mutatunk néhány termálfürdőt, ahol rendszeresek, vagy akár mindennaposak az esti fürdőzések.

  • Akad olyan fürdő, ahol egy héten kétszer éjjel 3-ig tartanak nyitva.

Az elmúlt években nagyon népszerűvé váltak az éjszakai fürdőzések. Bár egyébként nem egy új keletű dologról van szó, hiszen ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, sok helyen már az 1960-as, 1970-es években rendszeresek voltak az esti fürdőzések. Az elmúlt néhány évben viszont érezhetően újra divatba jöttek, amiben a Strandok Éjszakája kezdeményezésnek is nagy szerepe lehetett.

A járványhelyzet miatti lezárások feloldását követően kicsit lassan indultak újra az esti fürdőprogramok. Ez érthető volt persze, hiszen eleinte még annak örültek a termálfürdők, gyógyfürdők, hogy egyáltalán ismét megnyithattak. Aztán a nyár folyamán már egész sok helyen ismét rendszeres programmá vált az estébe nyúló fürdőzés.

Amolyan fürdőtippként összegyűjtöttünk néhány olyan termálfürdőt, ahová az ősszel is érdemes ellátogatniuk azoknak, akik szeretik az éjszakai fürdőzéseket.

Budapest – Rudas Gyógyfürdő: a fővárosi műemlékfürdőben péntekenként és szombatonként tartanak éjszakai fürdőzést. Náluk ez aztán tényleg az éjszakába nyúlik, hiszen 22 órától egészen éjjel 3-ig tartanak nyitva. A Rudas fürdő esetében esti belépő ára kicsit talán borsos, 7000 forint, de ezért cserébe a törökfürdő, az uszoda, a wellness részleg, a tetőteraszi koktélbár is a vendégek rendelkezésére áll. Amit mindenképpen érdemes kipróbálni ilyenkor, az a tetőteraszon található panorámamedence.

Ceglédi Gyógyfürdő: náluk is péntekenként és szombatonként van éjszakai fürdőzés (október 11. és 15. között karbantartási szünet lesz a ceglédi fürdőben, ezért a jövő péntek kiesik). Ezen belül péntekenként sokszor zenés bulikat is rendeznek. A 20 órától éjfélig érvényes belépő ára 2600 forint.

Demjéni Termálfürdő: itt az éjszakai fürdőzés nem külön program, hanem a mindennapok része. A demjéni termálfürdő szabadtéri medencéi ugyanis minden egyes nap éjjel 2-ig tartanak nyitva (medencezárás 1:30-kor). 18 óra után a belépő egységesen 2490 forintba kerül.

Demjéni Termáltó: jelenleg pénteken és szombaton tartanak nyitva éjfélig (a többi nap este 8-kor zárnak). Az éjszakai fürdőzésre 1990 forintba kerül a beugró.

Egerszalók – Nosztalgia Strandfürdő: a Saliris Resorthoz tartozó hárommedencés szabadtéri termálstrand esetében is igaz, hogy gyakorlatilag minden nap éjszakai fürdőzést tartanak. Vasárnaptól csütörtökig 23 órakor, pénteken és szombaton éjjel 1-kor zárnak (a medencéket az említett időpontoknál félórával korábban kell elhagyni). Emiatt külön éjszakai jegy sincs, de szerencsére a napijegy ára nem húzós: felnőtteknek 1750 forint, nyugdíjasoknak 1350 forint. Viszont azzal érdemes kalkulálni, hogy a parkolási díj még további 450 forintba kerül.

Leányfalu Termálfürdő: a szabadtéri medencékkel rendelkező Pest megyei termálstrandon minden pénteken és szombaton tartanak éjszakai fürdőzést. Mindkét nap 20 óra és éjfél között lehet a szabad ég alatt fürödni. Az esti programra 2000 forintba kerül a belépő.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: náluk nincs minden héten éjszakai fürdőzés, de hónapokra előre közlik az esti fürdőzéses időpontokat. Sárváron az év hátralevő részében még két szombati napon, október 30-án és november 20-án, továbbá majd szilveszter napján rendeznek éjszakai fürdőzést. A esti fürdőzések 18 órától éjjel 1-ig tartanak, a belépő pedig 2100 forint (a szilveszteri ennél azért majd drágább lesz, de várhatóan tovább is tartanak majd nyitva).

További termálfürdős híreket, érdekességeket ide kattintva talál!