• 2023-ban már tizennegyedik alkalommal rendezik meg a hazai fürdők a Strandok Éjszakáját.

  • A fürdők országszerte meghosszabbított nyitvatartási idővel, programokkal, illetve kedvezményekkel várják az esti fürdőzőket, strandolókat.

A Strandok Éjszakája nevet viselő rendezvénysorozatot még 2010 nyarán indította útjára a Magyar Fürdőszövetség. Ezzel a céljuk az volt, hogy megismertessék és megszerettessék a hazai fürdőkultúrát a magyar és a külföldi fürdőzőkkel. Ezen felül szerették volna azt is megmutatni, hogy a fürdők a társasági élet színhelyei is lehetnek az ilyen rendezvények kapcsán.

2023 nyarán immár 14. alkalommal kerül megrendezésre a Strandok Éjszakája. Ebből az alkalomból a termálfürdők, gyógyfürdők, strandok és aquaparkok meghosszabbított nyitvatartással, egyes esetekben kedvezményekkel, továbbá programokkal várják a vendégeket. A programok közé tartoznak az élő koncertek, a gyerekfoglalkozások, a szaunaszeánszok és a csúszdaversenyek. De már önmagában a sötétedés utáni strandolás, az éjszakai fürdőzés is nagy élményt fog jelenteni.

Ezen az oldalon összegyűjtjük idén is a programsorozatban részt vevő fürdők listáját, illetve azt, hogy milyen programokkal, esetleg kedvezményekkel készülnek az egyes fürdőhelyek. Ahogy befutnak az ezzel kapcsolatos információk, folyamatosan frissítjük a listát, amit lejjebb görgetve talál. Addig is a fürdők friss programjairól itt tájékozódhatnak.

A Strandok Éjszakát 2023-ban július 29-én, szombaton fogják megtartani.

strandok éjszakája

Strandok Éjszakája – 2023 (a táblázat végére görgetve információkat talál a jegyárakról is)

Fürdő Program
Barack Gyógy- és Élményfürdő (Tiszakécske) Napközben animációs program, éjfélig zenés vízi fesztivál koktélokkal
Hungarospa Hajdúszoboszló (strandfürdő) Hungarospa születésnap és éjszakai fürdőzés
Igali Gyógyfürdő Igal Nights, Reinas del Ritmo és Conga Show, nyitvatartás éjfélig
Miskolctapolca Barlangfürdő Éjszakai fürdőzés, szaunaszeánszokkal
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő fürdőzés 18 órától éjjel 1-ig

Strandok Éjszakája – fürdőbelépő árak

A belépőárak terén elég változatos a fürdők gyakorlata. Néhol a napijegyek érvényesek az esti programra is, máshol kiegészítő jeggyel, vagy éppen külön váltható belépővel látogatható a Strandok Éjszakája.

Barack Gyógy- és Élményfürdő: 14 órától a felnőtt belépő 3500 forint, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 3100 forint, helyi lakosoknak 2800 forint, a szaunavilág belépő 2400 forintba kerül.

Igali Gyógyfürdő: 19 órától kedvezményes belépőjegyek válthatók az esti programra. Felnőtt belépő 2000 forintért, 4-20 év között 1500 forintért, 60 év fölött 1600 forintért. A fürdő pénztára ezen a napon 22 óráig tart nyitva.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: az esti belépő ára 3500 forint. A napijeggyel rendelkező vendégek 1800 forintért válthatnak kiegészítő jegyet az esti programra.
A Strandok Éjszakája rendezvénysorozaton kívüli éjszakai fürdőzésekről ide kattintva talál friss információkat.