• Úgy tűnik, hogy hosszú idő után végre sínre kerülhet a Csokonyavisontai Gyógyfürdő sorsa, de újranyitás csak jövőre várható.

  • Egerbe tervezhetünk fürdőlátogatást, mert nem zárnak be; kiderült, hogy miért zár be a hónap végén a Tölgyes Strand; utószezoni jegyárakra váltottak Berekfürdőn; még nyitva az egyik legmenőbb termálstrand; egy titokzatos izlandi termálmedence.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le a fontos történésekről.

Az energiaválság miatt nem egyszerű időszak ez a fürdők számára. Essünk is gyorsan túl az ezzel kapcsolatos történéseken. A mezőberényi Kálmán Fürdő az eredeti tervek szerint még szeptemberben is nyitva tartott volna, azonban az önkormányzat úgy döntött, hogy csak augusztus 31-ig üzemeltetik. Ezzel ötmillió forintot spóroltak meg.

Még korábban írtunk arról, hogy a Jászapátiban működő Tölgyes Strand esetében a szezonon kívüli nyitvatartást rövidítik meg. Ez azt jelenti, hogy szeptemberben még várják a vendégeket, de október elsejétől zárva lesznek. Itt olvashat arról, hogy várhatóan mikor nyit majd újra a termálfürdő.

A Somogy megyei Csokonyavisonta – remek gyógyvízzel rendelkező – gyógyfürdője is augusztus végén zárt, holott normál esetben egész évben működik a fürdő. Náluk más sztoriról van szó, nem az energiaárak elszabadulása kavart be (bár nem segített). Az elmúlt években elmaradtak a fejlesztések, fel kellene újítani a fedett részleget is. Az önkormányzat ezt nem tudja finanszírozni. Ennek fényében jó hír, hogy találtak egy vevőt a fürdőre. Itt olvashatja el, hogy ki lesz a gyógyfürdő új tulajdonosa.

Egerben a strand és a Bitskey uszoda esetében merült fel a bezárás ötlete. A polgármester szerint ezzel jelentős energiaköltséget tudnának megspórolni. Úgy tervezték, hogy október elsejétől zár be a strand és az uszoda, de erről a város közgyűlésének kellett döntenie. Hogy mire jutottak? Kattintson ide a válaszért.

Kellemesebb téma, hogy a héten utószezoni jegyárakra váltott a kitűnő Berekfürdői Gyógyfürdő. Kicsit kevesebb medence üzemel már, de még így is nagyon jó a szabadtéri kínálatuk. Bővebben itt olvashat erről.

Már nem működik az óriáscsúszdás medence, de még így is egész jó a kínálat a Lipóti Termálfürdőben is. Érdemes a Győrhöz közeli fürdőbe egy őszi kirándulást tervezni. Itt további infókat talál a gyógyvízzel rendelkező termálstrandról.

Múlt hétvégén különleges szaunagálát rendeztek a ráckevei Aqua Land fürdőben. 45 szaunamester három napon át mutatta be a programjait. Olvassa el, hogy mi volt a rendezvény különlegessége.

Még szeptember 18-ig nyitva tart az ország egyik legmenőbb termálstrandja. Építészetileg is nagyon különleges fürdőről van szó. Amennyiben kíváncsivá tettük, akkor itt megtudhatja, hogy merrefelé kell venni az irányt, ha ellátogatna a strandfürdőbe.

A végére egy érdekesség. Izlandi körutazások része szokott lenni egy semmi közepén álló termálmedence felkeresése. Egy domb oldalában fekszik a medence, mellette egy folyó található és autóval meg sem lehet közelíteni, az utolsó 20 percet muszáj gyalogszerrel megtenni. A különleges termálmedence történetéről itt olvashat.

A korábbi heti fürdős hírösszefoglalónkat itt találja.