• Október elsejétől jövő év március végéig zárták volna be a strandot és a Bitskey uszodát Egerben, de a közgyűlés leszavazta a polgármester javaslatcsomagját.

  • A fürdőt működtető társaság vezetője sem támogatta a bezárás ötletét.

Tegnap rendkívüli közgyűlést tartottak Egerben. Mirkóczki Ádám polgármester javaslatára egy energiaválsággal kapcsolatos előterjesztésről tárgyaltak, ami adók és bérleti díjak elengedése mellett intézmények időleges bezárását is tartalmazta.

Utóbbi körbe tartozott többek között a Bitskey uszoda és a strand is. „Ezen kívül jelentős energiafelhasználással rendelkezik a Bitskey uszoda illetőleg a strand, így ezen létesítmények tekintetében is megtakarítás érhető el az ideiglenes bezárással. Ezen körülményekre figyelemmel teszek javaslatot a nevezett ingatlanok bezárására” – olvasható az előterjesztésben. A javaslat alapján az uszoda és a strand 2022. október 1. és 2023. március 31. között tartott volna zárva.

A közgyűlés a polgármester javaslatát leszavazta, de úgy döntöttek, hogy egy bizottságot állítanak fel az energiaválság kezelésére.

A héten a tervezett bezárással kapcsolatban nyilatkozott az Eger Termál Kft. ügyvezető igazgatója, aki elmondta, hogy szerinte nem indokolt a bezárás. A társaság ugyanis mind a villamos áram, mind a gáz esetében fixáras, a jövő év végéig érvényes szerződéssel rendelkezik. Elmondta, hogy valóban nem egyszerű a társaság számára a jelenlegi helyzet, de szerinte inkább arról kellene gondolkodni, miként tudják továbbra is fenntartani a fürdő működését.

Egri termálfürdő, gyógyfürdő

Nemrég írtunk arról, hogy Jászapátiban miért döntöttek úgy, hogy a téli szezonra bezárják a termálfürdőt. Nyár végén a Csokonyavisontai Gyógyfürdőt is bezárták, de ott még az energiaválság előtt kezdődtek a problémák. A héten kiderült, hogy az önkormányzatnak sikerült vevőt találni a gyógyfürdőre és jövőre újra megnyithat a létesítmény, erről további részleteket itt olvashat.