• Még a szeptemberi medenceválaszték is egész jó a Lipóti Termálfürdőben és jelenleg már a szezonon kívüli belépőárak vannak érvényben.

  • Itt akár gyógyvizes medencében is fürödhetünk.

Aki Győr-Moson-Sopron megyében, azon belül is Győr vonzáskörzetében keres hangulatos termálstrandot, annak van egy jó tippünk. A Szigetköz közepén, Győrtől olyan 25-27 kilométerre található Lipót település. A kevesebb mint ezer lakosú község neve a pékséglánc révén lett országosan ismert, de egy színvonalas szabadtéri termálfürdővel is rendelkeznek.

A 10 hektáros területen fekvő Lipóti Termálfürdő teljes kínálata a nyári szezonban áll a vendégek rendelkezésére, de a mostani, utószezoni medenceválaszték is egész széles.

Jelenleg már nincs nyitva az óriáscsúszda, illetve a hozzá kapcsolódó medence, továbbá a vízipark. Viszont nyitva tart a két, 34 és 38 Celsius-fokos hőmérsékletű, minősített gyógyvízzel töltött medence, a családi élménymedence, a miniváras gyerekmedence és az úszómedence. Üzemel a szauna is, aminek egyébként a használatát tartalmazza a fürdőbelépő.

A Lipóton feltörő termálvíz 2004-ben kapott gyógyvíz minősítést. Alacsony keménységű, nátrium hidrogén-karbonátos, fluoridos hévízről van szó. Ez a vizsgálatok szerint kopásos ízületi és gerincbetegségek, krónikus gyulladásos ízületi problémák, továbbá balesetek mozgásszervi szövődményeinek kezelésére is kiválóan alkalmas.

Lipót strandfürdő nyár

Most 9-19 óra között tart nyitva a fürdő, de majd a hónap közepétől kezdődően egy órával korábban zárnak. Ami a jegyárakat illeti, jó hír, hogy szeptember 5-től már az utószezoni árak vannak érvényben.

Ugyanakkor azt meg kell említeni, hogy még így sem a legolcsóbb fürdők közé tartozik a Lipóti Termálfürdő, de hát nem is ezért szeretjük. A felnőtt napijegy szeptember végéig 4300 forint, 6-14 éves korig 3300 forint. Válthatunk családi belépőt, aminek az ára 2 felnőtt és egy gyermek esetén 11 ezer forint, további gyermekenként pedig 2900 forint.

Ide kattintva egy olyan gyógyfürdőről olvashat, ahol szintén mostanában tértek az utószezoni (kedvezőbb) jegyárakra.