• Hamarosan ismét a vendégek rendelkezésére áll a miskolci Selyemréti Strandfürdő, valamint a Miskolctapolcai Strandfürdő.

  • Mindkét fürdőt tavaly októberben zárták be.

Tavaly október 3-án került lakat a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdőre, valamint annak a – fedett wellness részleggel is rendelkező – strandjára, az egykori Miskolctapolcai Strandfürdőre. Október 10-én a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is felfüggesztette a működését. Ezek közül a Barlangfürdő később újranyitott és azóta is üzemel.

Már korábban írtuk, hogy a zárva tartó fürdők közül a Selyemréti Strandfürdő, valamint a Miskolctapolcai Strandfürdő hamarosan újranyithat. Erről végül a Miskolc Holding Zrt. tegnapi igazgatósági ülésén született döntés.

Ez alapján mindkét strandfürdő május 27-től, tehát a pünkösdi hosszú hétvégétől látogatható újra.

A Selyemréti Strandon hat medence található, amelyek együttes vízfelülete eléri 2728 négyzetmétert. Itt pont tíz éve, 2013-ban valósult meg egy jelentősebb fürdőfejlesztés. A Miskolctapolcai Strandfürdőt 2015-ben – felújítva – nyitották újra. A nyári szezonban családi medence és úszómedence áll a fürdőzők rendelkezésére. Ezen felül egy fedett wellness részleggel is rendelkezik a létesítmény.

családi medence a miskolctapolcai strandon

A tavaly októberben szintén bezárt Ellipsum Élményfürdő újranyitásáról viszont egyelőre nincs hír. A város polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy a 2021-ben átadott élményfürdő akkor is veszteséget termel, ha zárva tart és akkor is ha megnyitják, csak előbbi esetben kisebb a ráfizetés.