• Pénteken elindul a szezon a Tiszaföldvári Strandfürdőben is.

  • Négy medencével kezdenek és majd a nyári tanítási szünet táján bővül a medenceválaszték.

  • A jegyáraik továbbra is kifejezetten kedvezőek.

A nyugodt, hangulatos gyógyvizes fürdőket keresőknek lehet jó választás a Tiszaföldvári Strandfürdő, ami mától, azaz május 5-től újra várja a vendégeket. Maga a település Szolnoktól délre 30 kilométerre, Martfű szomszédságában található.

A szabadtéri medencés fürdő 1963 óta működik. A termálvizük kedvező hatását már akkoriban sokan biztosra vették, ezt végül 2003-ban hivatalosan is igazolták, magyarán azóta számít gyógyvíznek a Tiszaföldváron feltörő termálvíz. A 60 Celsius-fokosan felszínre kerülő gyógyvíz ízületi, reumatikus, nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas, valamint gyorsítja a műtéteket követő felépülést.

Annak ellenére, hogy csak szabadtéri medencéik vannak, a fürdő egész évben üzemel. Igaz, az energiaárak drágulása miatt az elmúlt őszi-téli időszakban azért náluk is rezgett a léc, de szerencsére péntekenként, szombatonként, vasárnaponként nyitva tudták tartani a fürdőt,

A húsvéti hosszú hétvégét követően karbantartási szünet kezdődött a termálfürdőben, ami mostanra ért véget. Ráadásul mától nemcsak a hét három napján, hanem folyamatosan, hétfőtől vasárnapig 10 és 18 óra között nyitva vannak. Egyelőre a négy termálvizes medencéjük áll a vendégek rendelkezésére, várhatóan június közepétől fog ez az úszómedencével és a pancsolómedencével kiegészülni. A fürdőhöz egyébként kemping és üdülőházak is kapcsolódnak.

Náluk is volt némi áremelés, de azt kell mondani, hogy a jegyáraik még így is nagyon kedvezőnek számítanak. Például a felnőtt napijegy 2200 forint, nyugdíjasoknak 2000 forint. Helyi lakosoknak ennél 200-200 forinttal olcsóbb a belépő, zárás előtt 3 órával pedig 1500 forintért is kínálnak jegyet.

Tiszaföldvár gyógyvizes termálfürdő

Itt olvashat arról, hogy idén a Hungarospa strandján milyen árakkal várják a fürdőzőket.