• Folyamatosan nyitják meg a strandi medencéket Hajdúszoboszlón.

  • A teljes szabadtéri medencekínálat június 17. és augusztus 31. között lesz elérhető.

  • Az elő- és utószezonban olcsóbb belépők válthatók.

Április 29-én megnyitották a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum strandfürdőjét. Hatalmas strandról van szó, hiszen 30 hektáros területen fekszik. Csak azért, hogy legyen mihez viszonyítani: ez annyi, mintha egymás mellé tennénk 43 focipályát.

A nyári főszezonban összesen 15 medence áll a vendégek rendelkezésére, köztük az ikonikus mediterrán tengerpart medence. A nyári idény kezdetéig ütemezetten nyitják meg a medencéket, ezt érdemes sorra venni…

Jelenleg az úgynevezett tradicionális strandrész medencéi használhatók. Május döntő részében még ezek jelentik a kínálatot. A hónap utolsó hétvégéjén – gyereknap alkalmából – viszont már beüzemelik az összes gyerekmedencét is, amennyiben az időjárás engedi.

Június elején aztán felpörögnek az események. Június 3-án megnyitják az úszómedencét, 8-án az Omega medencét (lenti képen) és a tanmedencét, valamint szintén ettől a naptól kezdődően látogatható az Aquapark.

Hungarospa Omega medence

Június 17-én, szombaton már minden medence a vendégek rendelkezésére fog állni, köztük a már említett mediterrán tengerpart medence, továbbá a pancsoló- és a gyermekmedencék is. Szintén június 17-én nyitják meg a Prémium Zónát, ami az elmúlt években hatalmas népszerűségnek örvendett.

Hajdúszoboszló Prémium Zóna

Két újdonság is lesz a strandon. Egy exkluzív pihenő részt alakítanak ki a mediterrán tengerpart melletti területen, 20 darab, 2 személyes baldachinos ággyal, valamint új női napozó létesül a gyógyfürdő strand felőli teraszán.

Ami az jegyárakat illeti, június 15-ig még előszezoni belépőt válthatunk a strandfürdőbe. Ez azt jelenti, hogy egy felnőtt fürdőbelépő 4300 forintba, nyugdíjasoknak 3600 forintba, gyerekeknek, diákoknak 3500 forintba kerül. 3 éves kor alatt csak 300 forintos regisztrációs díj fizetendő.

A fenti jegyárak lesznek érvényben az utószezonban, azaz szeptemberben is, a kettő között – június 16-tól augusztus 31-ig – pedig a főszezoni árak lépnek életbe. Egyébként ahhoz képest, hogy mennyivel több medence üzemel, nem lesznek sokkal drágábbak a főszezoni belépők. A felnőtt jegyért 200 forinttal, a nyugdíjas és a diák belépőért 300 forinttal kell többet fizetni. A 3 év alattiak regisztrációs jegye pedig ugyanúgy 300 forintba kerül.

Hungarospa strand nyitás Hajdúszoboszló

A bőséges nyári medencekínálathoz képest ezek kimondottan értékarányos jegyárak. Viszont azt érdemes tudni, hogy a strandon belüli önálló fürdőegységek látogatásához kiegészítő belépőt kell váltani. Ez az Aquaparkra és a Prémium Zónára vonatkozik. Amennyiben ezek valamelyikét is igénybe vennénk, akkor már zsebbenyúlósabb lehet a strandolás, igaz cserébe különleges szolgáltatást is jár.

Az Aquapark esetében a strandjegyen felül 5300 forint fizetendő a nagy csúszdákra és 3400 forint a kis csúszdákra érvényes belépőkért. A 2021 nyarán átadott Prémium Zónába szóló kiegészítő belépő ára idén 6500 forint.

S természetesen mindezeken felül nyáron is igénybe vehetők a Hungarospa egyéb szolgáltatásai, azaz a gyógyfürdő, az Aqua-Palace fedett élményfürdő, illetve az Árpád Uszoda is.