• A város polgármestere arról számolt be, hogy karnyújtási közelségben van a Selyemréti Strandfürdő, valamint a Miskolctapolcán található strand újranyitása.

  • A két fürdőt tavaly októberben zárták be.

Tavaly október 3-án zárták be a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdőt, valamint annak a – wellness részleggel is rendelkező – strandját, az egykori Miskolctapolcai Strandfürdőt. Október 10-én a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is felfüggesztette a működését. Ezek közül a Barlangfürdő később újranyitott és azóta is üzemel.

Veres Pál, Miskolc polgármestere tegnap este arról írt Facebook oldalán, hogy a „Selyemréti és a Tapolcai Strandfürdő sem maradhat zárva”, hiszen közeleg a strandszezon. Mint a polgármester írja, eddig is folyamatosan ezen dolgoztak, és az újranyitás ma már karnyújtásnyi közelségben van.

„Ma újra találkoztam a Városháza és a Miskolc Holding Zrt. szakembereivel, illetve a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetőjével, és azt kértem tőlük, hogy vizsgálják meg, melyik az a legközelebbi időpont, amikor a két fürdő újranyithat. Tudjuk, hogy milyen fontos a miskolciaknak és a miskolci turisztikai, vendéglátós vállalkozásoknak a selyemréti és a tapolcai strand, éppen ezért azon dolgozunk, hogy minden nehézség ellenére is mihamarabb újra birtokba vehessék a fürdőzők valamennyi medencét. Azt kértem ma a szakemberektől, hogy tegyenek meg mindent a mihamarabbi újranyitás érdekében, hiszen ez Miskolc, és ez a miskolciak érdeke” – írja a polgármester.

Ugyanakkor a polgármester most kifejezetten a strandfürdők nyitását említette, tehát az Ellipsum Élményfürdő fedett részének újranyitásáról úgy tűnik, egyelőre nincs szó.

A Selyemréti Termálfürdő Miskolcon