• Országos szinten is a legjobb ár-érték arányúak közé tartozik a Püspökladányban működő gyógyfürdő.

  • A héten megkezdődött a fürdő kültéri részének a karbantartása, ugyanis a közelgő hosszú hétvégére megnyitják a strandot.

Ahogy a jelenleg zajló karbantartások kapcsán már korábban írtuk, április 17. és 28. között zárva tart a Sárrét Kincse Püspökladányi Gyógy- és Strandfürdő egész évben üzemelő két kinti gyógymedencéje. A beltéri medencék, valamint a fürdőgyógyászati kezelések ebben az időszakban is elérhetők.

A strandon zajló munkálatokról a Ladány Tv is beszámolt. Elek István Gábor, a Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója a helyi televíziónak elmondta, hogy a medencék lezárására a strandszezonra való felkészülés miatt volt szükség. Elkezdődött a gyógymedencék meszelése, a medencék csempéinek javítása, a gépészet karbantartása, de felülvizsgálják és javítják a játszótéren lévő játékokat és megszépülnek a zöldterületeik is.

Április 29-re, azaz a hosszú hétvégére tervezik a fürdő szabadtéri részének a nyitását. Ez azt jelenti, hogy a szezonon kívül is üzemelő két termálmedencén felül az úszó- és a tanmedence is a vendégek rendelkezésére fog állni. A gyermeknapra pedig a gyermekmedencével bővülhet a kínálat.

A fürdő jegyárai még mindig nagyon kedvezőek. Egy felnőtt napi belépő 1550 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 1250 forintba kerül. A helyi lakosoknak, illetve délutánonként még ennél olcsóbb jegyeket is kínálnak.

A strandi karbantartásról itt nézhetik meg a Ladány Tv tudósítását:


Szintén a fürdőhöz kapcsolódó hír, hogy karbantartáson esett át a gyógyfürdő I-es számú termálkútja. Ezáltal a jövőben zökkenőmentesebbé válhat a fürdő vízellátása. A lenti videóban Tóth Lajos polgármester részletesen ismerteti a termálkúttal kapcsolatos tudnivalókat: