• Kisebb és nagyobb termálfürdőkben is teljes leállást tartanak.

  • Néhány helyen csak egyes medencéket érint a karbantartás.

Bár az időjárás nem ezt mutatja, de szépen lassan közeledik az idei strandszezon. Emiatt jó néhány termálfürdő ezekre a hetekre időzítette a karbantartási leállását. Illetve néhány fürdő ugyan változatlanul üzemel, de arra érdemes számítani, hogy a karbantartások, javítások miatt egyes medencéik nem lesznek elérhetők néhány napig.

Kezdjük azokkal a fürdőkkel, ahol most teljes leállást tartanak. A Kabai Gyógyfürdőben április elsején kezdődött el az idei első karbantartási szünet, ami majdnem pontosan egy hónapig tart és május 2-tól várják újra a vendégeket. A Kabától 13 kilométerre fekvő Nádudvaron is most ejtik meg a fürdő karbantartását. Náluk azonban még nincs konkrét újranyitási dátum, annyit közöltek, hogy május közepén tervezik a nyitást.

Jövő héten egy rövidebb karbantartási leállás lesz a Barcsi Gyógyfürdőben, ami április 17-től 20-ig tart. Szezonon kívül hétvégéken, egészen pontosan péntektől vasárnapig tart nyitva a Tiszaföldvári Strandfürdő. A húsvéti hétvégén végig nyitva voltak, viszont most náluk is elkezdődtek a strandidényt megelőző munkálatok. Az újranyitás május első hetében várható. A békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő április 17-től lesz zárva és április 29-én, szombaton nyitnak újra.

Ezen a héten vasárnap este kezdődik a szokásos tavaszi karbantartási szünet az egerszalóki Saliris Resortban. Ez a fürdőt és a szállodát egyaránt érinti. A fürdőrészleget április 22-én, szombat reggel nyitják meg, a szállóvendégeket pedig április 24-én, hétfő délutántól várják újra. Egy fontos infó a fázósaknak: az újranyitás napján a medencék hőmérséklete még nem biztos, hogy eléri a maximális hőfokot.

Sok más helyen egyes medencéket érintő karbantartásokra kell számítani. Így lesz ez a püspökladányi Sárrét Kincse fürdőben, ahol április 17. és 28. között a szabadtéri medencék nem lesznek elérhetők. Ugyanakkor a fedett részleg medencéi és a gyógyászati szolgáltatások ebben az időszakban is a vendégek rendelkezésére állnak.

Az Egri Termálfürdőben ma, azaz április 13-án kezdődött el a IV-es számú medence tavaszi karbantartása. Helyette az 1/A medencét vehetik igénybe. A budapesti Széchenyi Gyógyfürdő úszómedencéje karbantartás és felújítás miatt nem üzemel április 18. és 21. között. A Lukács Gyógyfürdőben április 19-én a 22 fokos kültéri úszómedence, április 24. és 28. között pedig az élménymedence nem használható.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő mindig jó előre közli, hogy mikor várható náluk az egyes medencék karbantartása. Tavasszal még két medence kerül sorra. Április 17. és 23. között a külső-belső élménymedence, május 2. és 4. között pedig a családi fürdőrész hullámmedencéje és a zöld csúszda nem lesz használható.

Sárvár családi élményfürdő

Néhány fürdő most még egész kedvező jegyárat kínál, de hamarosan árat emelnek. Itt olvashat róluk.