• Családbarát fejlesztések valósulhatnak meg a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben.

  • A létesítményt bő három hónapos szünet után a húsvéti hétvégén nyitották meg újra.

A nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő január eleje óta volt zárva. A fürdő alapesetben egész évben üzemel, a zárva tartást a megugrott energiaárak indokolták. Ugyanakkor ebben a három hónapban is elérhetők voltak a fürdőgyógyászati kezelések, valamint a helyi sportolók az edzéseikhez használhatták a fürdő úszómedencéjét.

A fürdő kempingje április 6-án, maga a fürdő pedig április 7-én nyitotta meg újra a kapuit. A kényszerű zárvatartás idején elvégezték a szükséges karbantartási, javítási munkálatokat is. Hamarosan pedig egy nagyobb volumenű fejlesztés is megvalósulhat a termálfürdőben.

Máté Antal, Nyírbátor polgármestere tegnap számolt be arról a közösségi oldalán, hogy a fürdő bővítésének terveit jóváhagyta az Országos Építészeti Tervtanács. Ez pedig azt jelenti, hogy egy korábban elnyert uniós támogatás révén családbarát fejlesztéseket tudnak megvalósítani a Sárkány Fürdőben.

Ezek közé tartozik, hogy átépítik és kettéválasztják a szabadtéri gyógymedencét. Az épület bővítésével egy játszóházat alakítanak ki. Szabadtéri vizes játszóteret is építenek, valamint megteremtik az online jegyvásárlás lehetőségét. A beruházás idén ősszel fog elkezdődni.

Érdemes a lenti videót is megnézni, a helyi televízió ugyanis beszámolt a fürdő nyitó hétvégéjéről. Márku Szabolcs fürdővezető elmondta, hogy sikeresnek bizonyult a húsvéti hosszú hétvége, több mint ezer vendéget fogadtak. Jellemzően családosok keresték fel a fürdőt, ahol a nyírbátori lakosokat jelentős kedvezménnyel várják.