• Akik az ország keleti régiójában keresnek gyógyvizes fürdőt, azoknak érdemes ellátogatni a Szilva Termál- és Wellnessfürdőbe.

  • A barátságos fürdő belépőárai egész értékarányosak.

Nyíregyházától 50 kilométerre keletre található Vásárosnamény. A beregi városban működik a Szilva Termál- és Wellnessfürdő, ami a viszonylag újabb termálfürdők közé tartozik, hiszen 2007 decemberében adták át. Maga a fürdő könnyen megközelíthető helyen, a város határában, a Kraszna folyó közelében fekszik, vagy ha úgy könnyebb betájolni: a Tesco szomszédságában találjuk.

A fürdőben beltéri és szabadtéri termálmedencével, szezonálisan egy kinti élménymedencével, a fedett részen gyermekpancsolóval, úszómedencével, jakuzzival várják a vendégeket. Mindezek mellett szauna, gőzkabin és szószoba is a kínálat része. S egyébként még van szabad terület a fürdő esetleges fejlesztésére, újabb szabadtéri medencék építésére is…

Fontos tudni, hogy a Vásárosnaményban feltörő alkáli-hidrogénkarbonátos termálvíz 2014-ben gyógyvízminősítést kapott. A víz ízületi problémák és egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére is alkalmas. Akik messzebbről érkeznének Vásárosnaményba, azok pedig akár a fürdőépületben lévő panzióban is megszállhatnak.

Ami a belépőáraikat illeti, a kínált szolgáltatások fényében teljesen reális árakkal dolgoznak. Egy felnőtt napijegy 3000 forintba, a nyugdíjas és diák belépő 2400 forintba, a gyermek jegy 1600 forintba kerül. De külön délelőtti és délutáni belépőt is kínálnak ennél olcsóbban.

A vásárosnaményi Szilva Termálfürdő főépülete

A Szilva Termálfürdő mellett szól az is, hogy rendszeresen szerveznek programokat. Legközelebb április 22-én, szombaton lesz náluk habpartyval egybekötött éjszakai fürdőzés 20:30 és 0:30 között. Az esti belépő egységesen 2000 forintba kerül, ami szintén korrekt ár.

Ebben a hónapban még nyugdíjas napot is rendeznek, amire április 26-án, szerdán kerül sor. Ezen a napon majd vízi tornával, játékos vetélkedővel, vércukor- és vérnyomásméréssel várják a vendégeket. A 10 és 14 óra között érkező nyugdíjasok számára pedig mindössze 1300 forintba kerül a napijegy.

Termálmedence a vásárosnaményi Szilva Termálfürdőben

Itt megnézhetik Maczek Péter tavaly tavasszal készített videóját a fürdőről: