• A húsvéti hosszú hétvégén kezdetét veszi az idei szezon Jászszentandráson.

  • Három hónap szünet után újranyit a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő is.

Április 7-én megnyitják a Jászszentandrás Termálfürdő és Kempinget. A szezonálisan üzemelő termálstrand több ütemben nyit újra. Ez azt jelenti, hogy április 7. és 10. között a termálvizes medence, a jakuzzi és a szauna áll a vendégek rendelkezésére. Ezt követően néhány napos szünet következik, de ha minden a tervek szerint alakul és az időjárás sem szól közbe, akkor április 17-től már a hét minden napján nyitva lesz a termálfürdő.

Nyilván a teljes medencekínálat, majd az igazi strandidény kezdetén, júniusban válik elérhetővé Jászszentandráson. Erről és a fejlesztési terveikről is kérdeztük néhány hónapja a fürdő ügyvezetőjét, amit itt olvashat.

A nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő alapesetben egész évben üzemel. Azonban a megnövekedett energiaárak miatt január óta a fürdőrészlegük nem fogadott vendégeket. Ugyanakkor az orvosi rendelések, valamint a fürdőgyógyászati ellátások ebben az időszakban is a vendégek rendelkezésére álltak, illetve a helyi sportegyesületek számára biztosították az úszóedzéseket.

Tegnap a fürdőhöz tartozó kemping, ma pedig a teljes fürdő újranyitott a vendégek számára. Az elmúlt hónapokban elvégezték a szükséges karbantartási, javítási feladatokat, többek között felújították a gyerekpancsoló burkolatát és megújultak az öltözők is.

A teljes fürdőnyitások mellett sok helyen újabb medencéket üzemeltek be a napokban. Így például az Egri Termálfürdőben most már plusz egy szabadtéri termálvizes medence áll a fürdőzők rendelkezésére. Mától újra használható a budapesti Paskál Gyógyfürdő szabadtéri relax medencéje, amit 34-36 Celsius-fokos vízzel töltenek. A Berekfürdői Gyógyfürdőbe látogatók pedig annak örülhetnek, hogy a hosszú hétvégére megnyitották a szabadtéri ikermedence egyik felét (lenti képen az ikermedence).

ikermedence a Berekfürdői Gyógyfürdőben

Tegnap óta újra látogatható a Zsóry Gyógyfürdő fedett élményfürdője, amiről itt olvashat további részleteket.