• Elsődleges célunk, hogy ne csak szezonálisan fogadhasson a fürdő vendégeket, de különféle fejlesztésekre lesz szükség ahhoz, hogy egész évben tudjunk üzemelni – mondta Dányi Tibor Bálint, a Jászszentandrás Termálfürdő és Kempinget üzemeltető Andrástermál Kft. ügyvezető igazgatója.

  • A szakember beszélt a tavalyi évük alakulásáról, a novemberi hétvégi nyitvatartás tapasztalatairól és elmondta, hogy idén mikor fognak nyitni.

– Mennyire elégedett a fürdő és a kemping 2022-es vendégforgalmával?
– A 2022-es évben a fürdő és a kemping vendégforgalma felülmúlta az várakozásainkat, amely a széles körű programtervezetnek volt köszönhető. Koncerteket, medencés partikat tartottunk, amelyek elérték a különböző társadalmi rétegeket, illetve forró és száraz volt a nyár, ami ideális egy strand üzemeltetéséhez. Továbbá az is hozzájárult a jó eredményhez, hogy az előző években jelenlévő járványügyi korlátozások 2022-ben már nem voltak érvényben. Összességében elmondható, hogy az előző évekhez képest sikerült pozitív irányba növelnünk a bevételeinket. Bízunk benne, hogy az idei év is hasonlóan sikeres lesz.

– Tavaly ősszel is kicsit meghosszabbították a szezonjukat úgy, hogy hétvégére megnyitották a fürdőt. Ezt a lehetőséget megkedvelték a vendégek?
– A 2021-es évben kezdtük el azt a kezdeményezést, hogy az eddigi októberi zárás helyett tovább tartunk nyitva. Termálmedencével, szaunával és jakuzzival vártuk a vendégeket, akik igény esetén szálláshelyet is foglalhattak a strandhoz tartozó apartmanokban és vendégházakban. Ez az újdonság népszerűnek bizonyult, ezért a tavalyi évben szintén nyitva voltunk november minden hétvégéjén. Elsődleges célunk az, hogy ne csak szezonálisan tudjunk vendégeket fogadni, de különféle fejlesztésekre lesz szükség, hogy egész évben tudjunk üzemelni. Bízva a sikerorientált jövőben, ez remélhetőleg hamarosan megvalósul.

– Novemberben a Facebook oldalukon posztoltak egy fotót arról, hogy elkezdődött a termálkútjuk műszeres vizsgálata. Erre miért volt szükség?
– A termálkutakat időnkét felül kell vizsgálni, hogy a kút tulajdonságai megfelelőek-e. A kút szerkezetét, illetve a vízellátottságot is vizsgálták a szakértők és szerencsére maximálisan rendben találták. Az ilyen vizsgálatokat 3-4 évente illő lenne elvégezni, ez nem történt meg sajnos az elmúlt időszakban. Szerettünk volna egy átfogó ismertetést és szakvéleményt kapni arról, hogy mennyire biztonságos a termálkút működtetése, ezért volt szükség a vizsgálatra.

Jászszentandrás termálmedence ősszel

– Lehet-e már tudni, hogy tavasszal mikor várható a fürdő nyitása, illetve mikor kezdődik majd az igazi strandidény?
– A fürdő és a kemping nyitása 2023. április 7-én, nagypénteken lesz. Az előszezonban a termálmedence, jakuzzi és a szauna fog a vendégek rendelkezésére állni. A későbbiekben természetesen az időjárás függvényében az úszómedence, gyermekmedence és a csúszdaparkunk is bekapcsolódik a körforgásba. Az igazi strandidény, mint minden évben, valószínűleg a nyári szünet kezdetén lesz, június közepén. Már nagyon várjuk, hogy a gyermeki zsivajtól legyen hangos a fürdő.

– Valamilyen fejlesztéssel, újdonsággal készülnek a 2023-as esztendőre?
– Több pályázatunk is benyújtásra került, mind energetikai, mind fürdőfejlesztés szempontjából. Bízunk ezek pozitív elbírálásában. Addig is készülünk a jól megszokott zenés táncos rendezvényekkel, különféle koncertekkel, gyermekprogramokkal, főzőversenyekkel. Reméljük, idén is hasonlóan sok vendégünk lesz, akik a jászszentandrási strandot választják pihenésük helyszínéül. Hiszen tudjátok, Jászszentandrás, ahol mindig nyár van.

Jászszentandrás Termálstrand