• A január elején kezdődött karbantartási szünet csütörtökön ér véget és újra megnyitja kapuit a Miskolctapolca Barlangfürdő.

  • A jövő hétvégére farsangi éjszakai fürdőzéssel is készülnek.

A Miskolctapolca Barlangfürdőben január 9-én kezdődött el az év elején szokásos karbantartási leállás. Volt egy kis bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy újranyitják-e a fürdőt, de január 19-én kiderült, hogy január 26-tól újra látogatható a létesítmény. Sőt, a Aquaterápia gyógyászati részleg már hétfőn megnyitotta kapuit.

Az újranyitás bejelentésekor elhangzott, hogy a jövőre vonatkozóan olyan energetikai fejlesztéseket terveznek, amelyek révén hosszú távon is biztosítható a Barlangfürdő gazdaságos működése.

A következő hétvégére már egy programmal is készül a Miskolctapolca Barlangfürdő. Február 4-én, szombaton ugyanis farsangi éjszakai fürdőzést rendeznek 18 és 22 óra között. Az éjszakai fürdőbelépő 4100 forintba kerül, a három tematikus szaunafelöntésre is érvényes jegyért pedig 5650 forintot kérnek.

A fürdő 9 és 18 óra között, az gyógyászati részleg hétköznap 8 és 17 óra, hétvégén 9 és 17 óra között tart nyitva. A felnőtt fürdőbelépő ára 6850 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 5050 forint.

Az újranyitás a város többi fürdőjét nem érinti, tehát a szintén miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő, illetve a miskolci Selyemréti Strandfürdő egyelőre zárva tart. A Kemény Dénes Sportuszoda viszont továbbra is üzemel.

Miskolctapolca Barlangfürdő

Egy kis érdekesség a Barlangfürdő múltjából: 1964 kora őszén ijesztő dolgot tapasztaltak a fürdőben, itt olvashat erről.