• A győri Rába Quellének eddig 11 medencéje volt, ami a most zajló beruházás révén csaknem megduplázódik, júniustól 21 medencével várják a vendégeket.

  • Jakabos Zsuzsával népszerűsítik az épülő győri fürdőt.

Sok jó medence kis helyen is elfér – a győri fürdőfejlesztés jó példa arra, hogy viszonylag kis helyen, pontos tervezéssel fantasztikus dolgokat lehet megvalósítani.

„Amikor megálmodtuk az új medencéket, fontos volt, hogy mindegyiknek legyen tematikus funkciója. A megépülő árvízvédelmi töltést sokan hátránynak tekintenék, mi viszont a lehetőséget láttuk benne, és hozzáépítettünk egy 250 befogadó képességű, lépcsőzetes, teraszos, panoráma medence együttest. Ez lesz a fiatalos zónánk koktélbárral, ahol ibizai beach hangulatban trendi DJ-k szolgáltatnak majd élő zenét” – ígéri Kovacsics Imre, a fürdő ügyvezetője. De lesz csendes zóna, a gyermekmedencéknél pedig a szülőkre is gondoltak.

A 25×21 méteres úszómedencével és a 13,5×8 méteres tanmedencével ellátott új uszodaépület üveg oldalfala elhúzható lesz, így az uszodát nyaranta integrálhatják a strand területébe. Ahogy a csúszdaparknak is lesz medencéje: hat emeletnyi magasságból csobbanhatnak a vendégek. „Közben különféle érintőelemek, fényjelek villannak fel a csúszdatesten belül, és pontokat is lehet ezekkel gyűjteni” – tette hozzá az ügyvezető.

A Hét Tengeri Csillagos Vízi Élményparkban és Gyógyfürdőben minden csillagnak van keresztszülője, akik a júniusi nyitásig, havonta mutatkoznak be, egy-egy új részlegét bemutatva a fürdőnek. Dobrády Ákos zenész volt az első tengeri csillag keresztszülője, a másodikat, – az uszodát és strandot képviselve – Jakabos Zsuzsa válogatott úszó személyesíti meg.

Jakabos Zsuzsa az épülő győri fürdőben