• Nem kell már sokat várni a Barlangfürdő újbóli megnyitására.

  • A fürdő vezetőségének sikerült olyan üzleti tervet készítenie, aminek révén biztosítható a létesítmény további üzemeltetése.

Január 9-én kezdődött el a szokásos éves karbantartási szünet a Miskolctapolca Barlangfürdőben. Azonban a korábbi hasonló leállásokhoz képest ez most némi izgalmat is tartogatott, ugyanis nem volt teljesen biztos, hogy január végén újra megnyitják a fürdőt. A kérdésről ma reggel tárgyalt a Miskolc Holding Zrt. igazgatósága.

A jó hír viszont az, hogy sikerült megoldani a Barlangfürdő további üzemeltetését. Erről Veres Pál, Miskolc polgármestere számolt be a Facebook oldalán. Már ismert az újranyitás dátuma is: január 26., azaz jövő hét csütörtök.

Mint a polgármester írja, az igazgatóság tagjaival abban egyezett meg, hogy év közben több alkalommal is áttekintik a Barlangfürdő gazdasági helyzetét, és olyan energetikai fejlesztésekről is tárgyalni fognak, amelyek megvalósításával hosszú távon biztosítható a város meghatározó turisztikai attrakciójának gazdaságos működtetése.

Az ülésen résztvevő Miskolci Fürdők Kft. vezetőjét arra kérte a polgármester, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a Barlangfürdő – a nehéz gazdasági helyzet ellenére is – megfelelő szolgáltatási színvonalon működhessen.

„Szeretnék köszönetet mondani azoknak a helyi vállalkozásoknak, akik tényleges támogatást nyújtottak ezzel is segítve, hogy az önkormányzat anyagi forrásával együtt, tavaly az utolsó negyedévben is működhetett a Barlangfürdő. És végül még egy jó hír. Tavasz végére befejeződhet a miskolctapolcai őspark felújítása is, ami még szebbé teszi majd a Barlangfürdő környezetét is” – írta Veres Pál.

Miskolctapolca Barlangfürdő

Az aktuális éjszakai fürdőzésekről itt talál információkat.