• A héten emelték a belépőjegyek árát a Kaposváron található Virágfürdőben.

  • Azonban még így is nagyon kedvező árakat kínál a fürdőkomplexum, különösen a gyógyfürdője esetében.

Hét évvel ezelőtt itt a Termál Online-on még egy viszonylag hosszú cikkben soroltuk fel azokat a termálfürdőket, ahová 1000 forintért, vagy olcsóbban is tudunk belépőt váltani. Az akkori olcsó fürdők többsége ma már az 1000 forint körüli ár több mint duplájáért kínálja a jegyeket… Főleg az elmúlt egy évben tapasztalhattunk jelentős drágulást. Ebben persze azért az infláció és energiaárak megugrása mellett az is szerepet játszott, hogy az önkormányzati tulajdonú fürdők két éven át nem emelhettek árat, így a korábbi időszak elhalasztott emeléseit is egyszerre érvényesítették.

Az árak tehát emelkedtek, ugyanakkor azért még most is lehet olyan gyógyfürdőket találni az országban, ahol – ha a korábbiaknál drágábban is, de – azért megfizethető árú belépőkkel várják a vendégeket. Ezen a téren a Dunántúlon kifejezetten gyógyvizes fürdőt keresők számára amolyan állandó „titkos tippünk” a Kaposváron működő Virágfürdő, s annak is a gyógyfürdő részlege.

A somogyi megyeszékhelyen egy nagyobb fürdő működik, ami gyógyfürdőt, fedett élményfürdőt, gyógyászatot, wellness részleget, uszodát és szezonális strandfürdőt is magában foglal. Viszont azt a fogyasztóbarát megoldást választották, hogy a különféle egységeik többségébe szólóban is váltható belépő (a fedett élményfürdő a kivétel).

Ennek révén a komplexum gyógyfürdő részlege esetében kedvező árakat tudnak biztosítani. Hosszú időn át tartották az 1400 forintos árat a teljes árú belépőknél. Aztán tavaly árat emeltek, majd ezen a héten is, de továbbra is igaz, hogy a gyógyfürdőjük kimondottan jutányos áron látogatható. Ez konkrétan a felnőttek esetében 2200 forintos, diákoknál, nyugdíjasoknál 1700 forintos napi belépőt jelent. 15 óra után délutáni belépő is váltható teljes áron 1700 forintért, illetve nyugdíjasoknak és diákoknak 1400 forintért.

Itt fedett gyógymedencéket használhatnak a vendégek: 34, 36 és 38 Celsius-fokos vízzel töltött medencék jelentik a választékot. Viszont, aki amúgy is csak a gyógyvíz miatt keresné fel a fürdőt, annak ez bőven elegendő. Érdemes ezt úgy nézni, hogy nem kell feleslegesen kifizetni az uszoda, vagy az élménymedencék díját, ha valaki azokat amúgy sem használná.

Kaposvári gyógyvíz gyógymedence

Aki mégis szélesebb medenceválasztékra vágyna, vásárolhat kombinált belépőt. A Virágfürdő fedett élményfürdőjébe szóló teljes árú napijegy 4050 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 3100 forintba kerül. Ám ez egyszerre biztosít belépést a fedett élményfürdő mellett a gyógyfürdőbe és az uszodába is. A kínálat fényében azért ez is értékarányos ár.

A fedett élményfürdőnél azonban egy változásra is kell számítani a jövő héttől (január 23-tól) kezdődően: egy ideig csak hétvégén lesz nyitva az élményfürdő. Ez a többi részleget, tehát a gyógyfürdőt, uszodát és a wellness részleget nem érinti, utóbbiak hétköznap is látogathatók.

Kaposvári Gyógyfürdő

Kicsit még visszatérve a gyógyfürdőre, érdemes tudni, hogy a Kaposváron feltörő termálvíz már 1980-ban gyógyvíz minősítést kapott. Nátrium-kloridos, hidrogénkarbonátos vízről van szó, ami jódot, brómot, fluoridot, metakovasavat is tartalmaz. A kaposvári gyógyvíz hatásáról korábban itt írtunk.