• Semmilyen korlátozást nem terveznek a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központban; nemsokára újranyitják a Miskolctapolca Barlangfürdőt; jól alakult az Aquaticum Termálfürdő vendégforgalma; tavaly is bővült a magyarországi gyógyhelyek köre.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Egész optimista hangulatban telt ez a hét. Nyilatkozott a Termál Online-nak Cserkeszőlő polgármestere, aki beszélt a nehézségekről, de több pozitívumról is beszámolt a gyógyfürdőjük kapcsán. Itt olvashatja el az interjút.

Kiderült, hogy a debreceni Aquaticum Termálfürdő téli vendégforgalma egyelőre jobban alakul, mint az előző téli szezonban. Nem is kicsit, hiszen ebben az összevetésben 40-45 százalékkal bővült a vendégszámuk. Itt olvashat ennek az okáról.

A hét legjobb fürdős híre pedig az volt, hogy január 26-án újra megnyitja kapuit a Miskolctapolca Barlangfürdő. Jelenleg karbantartási szünetet tartanak és nem volt 100 százalékig biztos az újranyitás, de szerencsére jól alakultak a dolgok. S ha már Miskolctapolcánál tartunk, itt egy 1964-es történetről is olvashat, abban az évben komoly gondba került a Barlangfürdő. Úgy tűnik, néha vannak nehezebb időszakai a fürdőnek.

Kedvező szállásajánlatokkal indítja az évet a Barack Thermal Resort, erről itt tudhat meg többet. Aki jó ár-érték arányú gyógyvizes fürdőt keres a Dunántúlon, annak jó választás lehet a Virágfürdő gyógyfürdő részlege.

Az elmúlt évben kettővel bővült a hazai gyógyhelyek köre. Itt elolvashatja, hogy mely településekről, illetve fürdőkről van szó. Összeszámoltuk, hogy Győr-Moson-Sopron megyében mennyi gyógyvíz és gyógyfürdő található. Utóbbiból nem túl sok, de gyógyvizek terén azért egész széles a választék.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.