• Az előző téli szezon vendégforgalmára még rányomta bélyegét a pandémia.

  • Az idei telet ez már nem érinti, ami a debreceni Aquaticum Termálfürdő látogatószámán is megmutatkozik.

A Debrecen Televízió Napszemle című műsorában az Aquaticum Termálfürdő forgalmának alakulásáról is beszámoltak. A lejjebb görgetve megtekinthető tudósításban elhangzott, hogy a debreceni fürdőkomplexum termálfürdő részlegének téli vendégszáma 40-45 százalékkal nőtt az előző téli szezon adataihoz viszonyítva.

Ezt a kiugró növekedést azzal magyarázzák, hogy 2021-2022 telére azért még hatással volt a koronavírus-járvány. Sokan, főleg az idősebb korosztályból akkor még nem mertek annyira utazgatni, fürdőbe járni. Mostanra azonban ez megváltozott, ami a látogatószámokban is megmutatkozik.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy az energiaárak növekedése és a megugró infláció miatt mennyire kezdenek takarékoskodni a fürdőlátogatók. Az Aquaticumnál abban bíznak, hogy a szolgáltatásaik minőségével és a kedvező árpolitikával meg tudják győzni a pihenni vágyókat arról, hogy érdemes hozzájuk ellátogatni.

S ha már az árakat említettük: január eleje óta a termálfürdő esetében egy felnőtt napijegy 3800 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 3000 forintba kerül. 16 óra után délutáni belépő váltható felnőtteknek 3000 forintért, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 2500 forintért. Ez valóban értékarányosnak számít.

A termálfürdőben három beltéri termálmedence található, 33, 35 és 38 Celsius-fokos vízzel töltve, továbbá úszómedence és váltófürdő medence is a vendégek rendelkezésére áll. Ezen felül egy 36-38 Celsius-fokos vizű szabadtéri termálmedence is a kínálat része.

A termálmedencéket alkáli-kloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos, nátriumkloridos gyógyvízzel töltik, amely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat is tartalmaz.

Itt megnézhetik a Debrecen Televízió tudósítását, a fürdőre vonatkozó rész 5:08-tól kezdődik: