• Néhány termálfürdőben most végzik el a szükséges karbantartásokat; némelyik fürdőben pedig pont végeztek ezekkel; jó híreket hallani a ráckevei Aqua Land Termálfürdőről és a Gyulai Várfürdőről; fiatalodik a Hévízi Tófürdő vendégköre; Lepencének egyelőre nem jut állami támogatás.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A hosszabb tanítási szünet miatt még január első hete is „ünnepi” forgalmat hozott a hazai fürdőknek. Ugyanakkor január 9-től kezdődően több helyen is karbantartási/spórolási szünetet kezdtek. A jó hír az, hogy ezek többnyire nem beláthatatlan ideig tartanak és már konkrét nyitási dátumot is meghirdettek a legtöbb helyen.

Ahogy írtuk, a nyíregyházi Aquarius élményfürdőben, a Miskolctapolca Barlangfürdőben, a Csongrádi Gyógyfürdőben és a siklósi fürdőkomplexumban is üzemszünet kezdődött a héten. A Csongrádon működő gyógyfürdő kapcsán a polgármester is külön hangsúlyozta, hogy február 10-én biztosan újranyitnak.

Fürdős újranyitások is jutottak erre a hétre. Hétfő óra ismét nyitva a Marcali Gyógyfürdő, illetve a Mohácsi Uszoda és Termálfürdő is. Különösen jó hír, hogy ettől a héttől kezdődően péntekenként, szombatonként és vasárnaponként újra látogatható a Tiszaföldvári Strandfürdő. Utóbbi kapcsán egyszerűen az történt, hogy a tulajdonos önkormányzat kiszámolta: olcsóbb nyitva tartani a termálstrandot, mint bezárni.

A ráckevei Aqua Land Termálfürdő kapcsán nem kell bezárástól tartani. A főleg a budapesti és a Pest megyei lakosok körében kedvelt fürdőről itt olvashat bővebben. A Gyulai Várfürdőben pedig komoly energiahatékonysági beruházásokat valósítanak meg, hogy ne kelljen szűkíteni a szolgáltatásaik körét.

2022-ben több mint 600 ezer vendég kereste fel a Hévízi Tófürdőt és érdekes tendencia, hogy közöttük egyre több a fiatal. Tavaly nagy sikert arattak a Tófürdőben rendezett éjszakai fürdőzések és mint kiderült, ezt a programot idén is megrendezik.

A végére jöjjön egy kevésbé jó hír. Komoly fejlesztési tervei voltak a Lepencei Strandfürdő új tulajdonosának. Azonban úgy tűnik, hogy ezt állami forrás nélkül kell megoldaniuk.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.