• Az egykori visegrádi fürdő fejlesztésére ígért támogatást visszavonta a magyar állam.

  • Az eredeti tervek szerint az idei év végére készült volna el a lepencei strand felújítása.

2007-ben zárták be a gyönyörű dunai panorámájáról ismert Lepencei Strandfürdőt. A működése 30 éve alatt rengetegen szerették a különleges hangulatú visegrádi fürdőt.

Bezárását követően az ingatlan évekig eladósorban volt és az egykori fürdő területét szinte teljesen visszafoglalta a természet. Leginkább akkor lehetett róla hallani, amikor kalandvágyó youtuberek belógtak az ingatlanra és videókat készítettek a szebb napokat is látott fürdőről.

2020-ban azonban új tulajdonoshoz került az ingatlan és állami támogatáshoz is jutottak. A tulajdonos cég ügyvezetője akkoriban még a fejlesztési terveikről is beszélt a Termál Online-nak. Elmondta, hogy az emblematikus kaszkádos medencét, a régi úszómedencét és a gyermekmedencét felújítanák és egy fedett fürdőrészt is kialakítanának. Azaz megteremtenék az egész éves működés feltételeit. Akkor úgy tervezték, hogy 2023 végére lezárulhat a projekt.

Lepencefürdő Visegrád Bord látványterv

A beruházás azonban csúszott. Ami reménykeltő volt, hogy 2021 végén kiírták a beruházásra szóló közbeszerzési pályázatot, de tavaly nyáron kiderült, hogy a beérkezett ajánlatok túlzottan drágának bizonyultak. Közel ötmilliárd forintba került volna a fürdőfejlesztés megvalósítása.

Újabb rossz hír, hogy a projekt rajta van azon a listán, amiben a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében korábban megítélt, de a gazdasági helyzet miatt tavaly visszavont állami támogatások szerepelnek. Ez persze nem azt jelenti, hogy végképp kútba dőlt a fejlesztés, de egyelőre nincs rá állami támogatás.