• Nyugodt, hangulatos település Szigetvár, a gyógyfürdőjük pedig pont ugyanilyen.

  • Leginkább azoknak ajánlható, aki pihentető környezetben élveznék a kitűnő gyógyvíz hatását.

Akik már éltek a 90-es években és látták a tévében a Kisváros című sorozatot, biztosan ismerik Szigetvárt. Annak idején ugyanis a legtöbb forgatási helyszínnek a település adott otthont, igaz a sorozatban a fiktív Végvár néven emlegették a várost. Illetve a történet szerint a település az osztrák-magyar határ közelében volt, pedig Szigetvár valójában a Dél-Dunántúlon, Pécstől nyugatra 35 kilométerre található.

Az 1960-as években találtak termálvizet a baranyai városban, a mai fürdőt pedig 2007 októberében adták át. A Szigetváron feltörő víz 1997-ben kapott gyógyvíz minősítést, a gyógyfürdő címet 2009-ben szerezték meg. 2013 óta pedig gyógyhelynek számít a gyógyfürdőt, a várat és a vár parkját magában foglaló terület.

A 10 ezer lakosú település történelmi emlékekben gazdag, kifejezetten hangulatos, nyugodt helynek számít. S tulajdonképpen maga a fürdő is ilyen. Nem túl nagy, de legalább könnyen átlátható kialakítású. A kupolás medencecsarnokával kicsit a törökfürdőket is idézi.

Nem szokott zavaró zsúfoltság lenni a fürdőben, a medencekínálatuk pedig még a téli időszakban is megfelelő, ráadásul ilyenkor is választhatunk szabadtéri medencét és rendszeresek az éjszakai fürdőzések is.. A fürdőhöz wellness részleg is tartozik, valamint gyógyászati kezelések is elérhetők.

Szigetvári gyógyvíz

A belépők árát a közelmúltban emelték, de azt kell mondani, hogy még így is elfogadható az árszint. A felnőtt belépő kerek 3000 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 2450 forintba kerül. Egy drágább jegytípust is kínálnak, ami a wellness részleg használatát is tartalmazza, ennek az ára felnőtteknek 3850 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 2900 forint. Olcsóbb, délutáni belépők már 14 órától válthatók.

Manapság gyakran hallhatunk arról, hogy egyes fürdők korlátozzák a szolgáltatásaik körét. A Szigetvári Gyógyfürdőben még ősszel vezettek be egy apróbb változtatást: a wellness részleg (szauna, jacuzzi, sószoba) napi működési idején kicsit rövidítettek, illetve a medencés élményelemek nem működnek folyamatosan. Ezzel azért együtt lehet élni. A jövőre vonatkozóan pedig kedvező fejlemény, hogy folyamatban van egy egész komoly napelemes rendszer kiépítése a fürdőben.

Szigetvári fürdő gitár medencéje

Korábban itt írtunk a szigetvári gyógyvíz hatásáról.