• Ezért a Tiszaföldváron úgy döntötték, hogy a hét három napján továbbra is üzemeltetik a szabadtéri medencés fürdőjüket.

  • Minősített gyógyvízzel és kedvező jegyárral várják a látogatókat.

Tiszaföldvár Szolnoktól délre 30 kilométerre, Martfű szomszédságában található. A településen 1963 óta működik egy hangulatos termálstrand. A teljes kínálatuk a nyári strandszezon idején áll a vendégek rendelkezésére, de a forró termálvizüknek köszönhetően a téli időszakban is nyitva tartanak.

Tavaly október 14-én kezdődött a fürdő téli szezonja. Ez azt jelenti, hogy péntekenként, szombatonként és vasárnaponként tartanak nyitva 10 és 18 óra között, egységesen 2000 forintba kerül a belépőjegy. A szabadtéri termálmedencék állnak a vendégek rendelkezésére, de fürdőhöz tartozó kempingben fűtött szálláshelyek is működnek.

A 60 Celsius-fokosan felszínre törő tiszaföldvári gyógyvíz ízületi, reumatikus, nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas, valamint gyorsítja a műtéteket követő felépülést.

Legutóbb december utolsó hetében volt nyitva a Tiszaföldvári Strandfürdő, ugyanis az energiaköltségek drágulása miatt felmerült – a tél további részét illetően – a fürdő bezárásának a lehetősége. Emiatt ezen a héten kedden rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak Tiszaföldváron. Megnézték ugyanis, hogy milyen költségek merülnek fel akkor, ha zárva tart a fürdő, illetve mivel jár az, ha hétvégenként továbbra is üzemel. A számok pedig azt mutatták, hogy jobban járnak, ha nyitva tartják a termálstrandot.

Ehhez persze az is szükséges, hogy az elmúlt hónapok látogatottsági adatait fenn tudja tartani a fürdő. Már csak ezért is mindenkit, aki szereti télen is használni a strandot, arra biztatnánk, hogy keresse fel a termálfürdőt.

Tiszaföldvár Termálstrand

A létesítmény első negyedéves nyitvatartását minden képviselő megszavazta. Az ülésen inkább már a nyári üzemeltetés kérdésein gondolkodtak a képviselők. A legnagyobb energiaköltséggel ugyanis a szezonálisan üzemelő, vízforgatós rendszerű úszómedence működtetése jár. A töltő-ürítő rendszerű gyógyvizes medencék működtetése jóval olcsóbb. Felvetődött, hogy az úszómedencét is lehetne-e termálvízzel tölteni, vagy lezárni, de ezek nem olyan egyszerű dolgok, mint elsőre tűnnek. A gyógyvízzel töltött medencékbe ugyanis 14 év alattiak nem mehetnek be, tehát fontos, hogy legyen a strandszezon idején „nem gyógyvizes” medencéjük is. A jövőt illetően pedig felmerült az is, hogy hasznosítani kellene a termálvízzel együtt feltörő metángázt.