• Október 14-én elindul a Tiszaföldvári Strandfürdő téli szezonja.

  • Gyógyvízzel töltött szabadtéri medencékkel várja vendégeit a hangulatos termálfürdő.

„Kiváló gyógyhatású fürdője kevésbé ismert, sokkal több figyelmet érdemelne” – egy 1981-ben kiadott, az alföldi fürdőhelyekről szóló könyvben írták ezt Tiszaföldvár kis termálfürdőjéről, amit 1963-ban nyitottak meg. Több mint 40 év távlatából is igaz ez a megállapítás, ezért érdemes azoknak is kipróbálni a fürdőt, akik talán még nem is hallottak róla. Nem véletlen, hogy már nyár közepén is ajánlgattuk a fürdőt.

A kisváros Jász-Nagykun-Szolnok megyében, azon belül is a Tiszazug tájegységben fekszik. Vagy ha így könnyebb elhelyezni: Szolnok délre 30 kilométerre, Martfű szomszédságában található.

A tiszaföldvári termálvíz több mint 60 Celsius-fokosan tör a felszínre és gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. Hatékony az ízületi, reumatikus és nőgyógyászati problémák kezelésére, a panaszok enyhítésére, segíti a műtéteket követő felépülést.

A fürdőben szeptember 26-án kezdődött a karbantartási szünet. A jelenlegi helyzetben azért az emberben benne van a félelem, hogy az ilyen leállások után valóban újranyitnak-e a fürdők. A jó hír viszont az, hogy október 14-én, pénteken elindul a téli szezonjuk.

Szabadtéri termálmedencékkel várják a vendégeket és a korábbi szezonon kívüli gyakorlatnak megfelelően péntekenként, szombatonként és vasárnaponként, 10 és 18 óra között lesznek nyitva. Nyáron egy felnőtt napijegy 1500 forintba került, amit most az energiaárak megugrása miatt egységesen 2000 forintra emeltek. A strandfürdőhöz kemping is kapcsolódik, ahol fűtött szálláslehetőségekkel várják a vendégeket.

Tiszaföldvár termálfürdő télen

„Nagy szükség van az összefogásra, hogy szeretett retro strandunk megmaradjon Tiszaföldvár Városának, Nekünk!”írják a Facebook oldalukon, amit érdemes követni, hiszen itt megtalálják a friss információkat és a fürdő elérhetőségeit is.