• Jövő héten bezárják a Júlia Fürdőt és a Hotel Fürdőház wellness részlegét.

  • A Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn működő Aquarius Élményfürdő, valamint annak a gyógyászati részlege továbbra is üzemel.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. közleménye szerint a nyíregyházi Júlia Fürdőt, valamint a Hotel Fürdőház wellness részlegét 2022. október 10-től – az energiaárak drasztikus emelkedése miatt – átmenetileg, határozatlan időre üzemen kívül helyezik.

A döntést azzal indokolják, hogy október elsejétől a vállalati szintű felhasználás során érvényes gázár a korábbiakhoz képest közel hétszeresére, a távhő szolgáltatások hődíj ára 3.703 forint/GJ árról, 59.345 forint/GJ árra emelkedett, a villamos energia ára pedig az előző évihez képest közel négyszeresére nőtt. A villamos energiához kapcsolódó rendszerhasználati díjak is jelentősen emelkedtek, az őszi-téli fűtési szezonhoz közeledve a megemelkedett költségek a kiadások olyan drasztikus mértékű megemelkedését eredményezik, amit a működés során nem lehetséges kigazdálkodni.

A tulajdonos önkormányzattal egyeztetve a társaság célja, hogy a nyíregyházi lakosoknak, valamint a Nyíregyházára érkező látogatóknak legyen lehetőségük fürdő- és gyógyszolgáltatás igénybevételére, így az Aquarius Élményfürdő, valamint az Aquarius Fürdőgyógyászat meghatározatlan ideig, de továbbra is fogadja vendégeit.

A Júlia Fürdőben, valamint a Hotel Fürdőházban előre megvásárolt jegyek, ajándékutalványok és 10, valamint 15 alkalmas bérletek az Aquarius Élményfürdő nyitvatartási idejében, a jegyek, ajándékutalványok és bérletek érvényességi ideje szerint felhasználhatók.

A Júlia Fürdőben előre megváltott úszóbérletek az Aquarius Élményfürdő nyitvatartási idejében alkalmanként plusz 1000 forint belépődíj megfizetése mellett használhatók fel fürdőszolgáltatás igénybevételének céljából, avagy a bérlet tulajdonosának kérésére a még fel nem használt alkalmak arányos díját a társaság székhelyén visszatérítik.

Nyíregyháza Júlia Fürdő nyakzuhany

A hét elején jelentették be az összes miskolci fürdő bezárást, erről itt olvashat. Hajdúszoboszlón viszont ismét hangsúlyozták, hogy nyitva marad a fürdőkomplexum.