• Az eredeti elképzelések szerint lassan már el kellene kezdődnie az egykori Lepencei Strandfürdő felújításának, hiszen 2023 végére tervezték a nyitást.

  • Azonban mint kiderült, eredménytelenül zárult a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás.

Harminc éven át, a 2007-es bezárásáig kedvelt visegrádi úti célnak számított a Lepencei Strandfürdő. A gyönyörű dunai panorámával rendelkező termálfürdő területét azonban mostanra szinte teljesen visszafoglalta a természet. Viszont az ingatlan tulajdonosi hátterének rendeződésével úgy tűnt, hogy sínre kerülhet a termálvizes fürdő sorsa.

A tulajdonos cég ügyvezetője még 2020 végén vázolta fel terveiket a Termál Online-nak. Ebből kiderült, hogy az emblematikus kaszkádos szabadtéri medencét, valamint a régi úszómedencét és gyerekmedencét felújítanák, továbbá egy fedett résszel is bővítenék a fürdőt, ami ennek köszönhetően egész évben üzemelne.

2020 novemberében úgy becsülték, hogy 2023 végére elkészülhet a lepencei fürdő felújítása. Ez még akkor is tarthatónak tűnt, amikor tavaly decemberben kiírták a felújításra vonatkozó közbeszerzési pályázatot.

Azonban az Átlátszó.hu cikke szerint nem haladt minden rendben a közbeszerzési pályázattal. Két ajánlat érkezett, az egyik kivitelező 4,49 milliárd forintért, a másik 4,95 milliárd forintért vállalta volna a munkát. Ugyanakkor a legkedvezőbb ajánlatot beadó pályázó egy hiánypótlásra nem reagált az előírt határidőn belül, így a másik, érvényes ajánlatot tevő építőipari céghez került volna a munka. Azért csak „volna”, mert a megrendelő a nettó 4,95 milliárd forintos ajánlatukat nem tudta elfogadni, ugyanis a rendelkezésükre álló anyagi fedezet ehhez nem elegendő.

Lepencefürdő Visegrád Bord látványtervIdén januárban a fürdő felújításának terveit készítő építésziroda vezetője is nyilatkozott a beruházásról. Erről ide kattintva olvashatnak.