• Már kiírták a lepencei fürdő felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást.

  • Az emblematikus strandmedencét felújítják és zárt fürdőrészt is ki fognak alakítani.

Harminc éven át Visegrád egyik kedvelt turisztikai attrakciójának számított a lepencei strandfürdő. A gyönyörű dunai panorámával rendelkező termálfürdőt azonban 2007-ben bezárták és azóta sem üzemel. Mára a természet szinte teljesen visszafoglalta az egykori fürdő területét.

A lepencei fürdő fejlesztését sokáig az hátráltatta, hogy a terület tulajdonosa csődbe ment, majd az ingatlan egy bankhoz került és éveken át sikertelenül próbáltak rajta túladni. Tavaly azonban új tulajdonosa lett a területnek és a Visegrád Lepence Völgy Strandfürdő Kft. ügyvezető igazgatója egy évvel ezelőtt a Termál Online-nak elmondta, hogy komoly fejlesztési terveik vannak. Az emblematikus kaszkádos medencét felújítják és egy zárt fürdőrészleget is kialakítanak. Szálláshelyek építését viszont egyelőre nem tervezik.

Már tavaly is úgy kalkuláltak, hogy a lepencei fürdő fejlesztése 2023 végre valósulhat meg. Ebbe az irányba tett fontos lépés volt, hogy a közelmúltban kiírták a fürdő kivitelezésére és a kiviteli tervek elkészítésére szóló közbeszerzési pályázatot.

Ebben az szerepel, hogy a felújítását követően a termálfürdő kapacitása nyári üzemben kültéren és beltéren 890 fő, egyéb időszakokban beltéren 300 fő lesz. Zárt és fedett élményfürdő kerül kialakításra egyedi szaunavilággal, étteremmel, illetve kültéri medencékkel és szabadidős létesítményekkel.

A nyertes pályázónak kell elkészítenie többek között a belsőépítészeti terveket is. Épül majd külső parkoló és annak a megközelítését lehetővé tevő, a 11-es főúton való átjárást biztosító gyalogos átkelőhely is. Utóbbi terveit is el kell majd készítenie a nyertesnek. A pályázatokat január 10-ig lehet leadni és a teljes projektre 21 hónap áll majd rendelkezésre.

Itt további fürdőfejlesztésekről is olvashat.