• A legfrissebb videó szerint továbbra sincs semmi jele annak, hogy elkezdődött volna az egykori lepencei strandfürdő felújítása.

  • Elvileg majd valamikor újjáépítik a fürdőt és egy új szállodát is felhúznak mellé.

Az elhagyatott épületeket felfedező videósok egyik kedvelt úti céljának számít Visegrád egykori strandfürdője. A hajdanában nagyon szép dunai panorámával rendelkező, építészetileg is különleges kialakítású lepencei termálstrandot 13 évvel ezelőtt zárták be. Azt megelőzően pedig 30 évig üzemelt sokak örömére.

Legutóbb a Rókaland Vlog járt a fürdőben (lejjebb görgetve megnézhető a videójuk). A felvétel szerint nem célzottan keresték a fürdőt, hanem egy visegrádi kirándulás során véletlenül futottak bele az egykori strandfürdőbe. Annak idején, amikor még működött a fürdő, nem jártak itt a videó készítői, így egyes épületekről csak találgatták az eredeti funkcióját. Mondjuk amennyire leromlott némelyiknek az állaga, ez nem csoda.

A videó elején elmondták a fürdőről szóló 2019-es infókat. Tulajdonképpen ennél sokkal többet most sem lehet tudni. A lényeg az, hogy a területnek már van új tulajdonosa és terveznek is fejlesztést. Állítólag első körben a fürdőt újítják fel, majd ezt követi a szállodafejlesztés. Ezen a téren annyi friss információ azért van, hogy a nyár elején az Appeninn Nyrt. többségi tulajdonába került az a cég, amihez a fürdő területe tartozik.

Persze azért azt meg kell jegyezni, hogy a koronavírusos helyzet, s leginkább annak is a gazdasági vonatkozása, de még azon belül is a turisztikai vetülete mostanában minden ilyen fejlesztést kérdésessé tehet. Bár az is igaz, hogy egy 2017-es kormányhatározat alapján kétmilliárd forintnyi állami forrás is jutna a projektre.

Rókalandék videója alapján a teraszos medencerész még alapvetően egyben van, ha több réteg graffiti is fedi. S nagyon is egyetértünk a videó készítőivel abban, hogy ezt jó lenne a felújítás során megmenteni.

A videó alapján egyébként már tényleg szinte teljesen benőtte a gaz és a növényzet a szebb napokat látott termálfürdőt. Ami talán újdonság volt a videót nézve, hogy már lovak is tanyáznak a fürdőben.

A friss lepencei videót itt tudjátok megnézni. Érdemes feliratkozni a készítők YouTube csatornájára is.