• Egy teljes és egy részleges újranyitás is várható a karácsony előtti napokban.

  • Jó hír ez azoknak, akik az év végén Esztergomba, vagy Lentibe látogatnának.

  • Egy harmadik fürdőben viszont hamarosan több hónapos karbantartási szünet kezdődik.

Tegnap jelentették be, hogy december 22-én ismét megnyithatja kapuit az esztergomi Aquasziget élményfürdő. A létesítményt felújítás miatt idén szeptember 5-én zárták be, azaz egész gyorsan a munkálatok végére értek.

A beruházás része volt a burkolatok, nyílászárók cseréje, illetve javítása. Ezen felül újraépítették az épületfelügyeleti rendszert, a hőközpontot, a hő- és füstelvezető rendszert, illetve felújították a vízgépészeti rendszert. Az élményfürdő új szolgáltatásai közé tartozik a játszószoba, ahol gyermekfelügyeletet is biztosítanak. Ezen felül egy új, jól felszerelt fitneszteremmel is bővül a fürdő kínálata.

Az esztergomi fürdő felújítása egy ötmilliárd forint értékű turisztikai fejlesztés része. Ebbe a fürdőn felül beletartozik a Szent István Strandfürdő fejlesztése, a városháza és a Fürdő Szálló homlokzatának felújítása is.

Egy részleges újranyitás is várható december 22-én. Ahogy korábban írtuk, várhatóan ezen a napon a vendégek már ismét birtokba vehetik a Lenti Termálfürdő három felújított medencéjét. Konkrétan ismét használható lesz a megújult fedett fürdőn belül a gyógyvizes medence, a gyermekpancsoló és a tanmedence. A fedett úszómedence és a félig fedett hidromasszázs medence nyitására még egy kicsit várni kell.

A Lenti Termálfürdőt érintő beruházás idén év elején kezdődött el. Ennek során megújul a főbejárat, az étterem, a fedett fürdő, valamint jelentősen bővül a gyógyászati részleg. A munkálatoktól függetlenül a fürdő szolgáltatásainak a többsége jelenleg is vendégek rendelkezésére áll, így a fedett élményfürdő, a szaunavilág, a kinti gyógymedence és az energiapark is használható.

Lenti gyógyvizes medence

Egy karbantartási hír a végére: december 20. és március 4. között nem látogatható a Zala megyei Pusztaszentlászlón található Aqua Barbara Termálfürdő. A szükséges karbantartási munkákat követően majd jövő év március 5-én nyitnak újra.