• Múlt hét óta egy újdonsággal, sós vizes dézsafürdővel várják a Zalaszentgróti Termálfürdőbe látogató vendégeket.

  • Egyszerre érvényesül a termálvíz és a parajdi só kedvező hatása.

A Zalaszentgróti Termálfürdő a korábbi években annak ellenére is csak szezonálisan üzemelt, hogy fedett medencékkel is rendelkezik. Mostantól azonban áttértek az egész éves működésre, azaz télen is látogatható a fürdő.

A közelmúltban egy újdonsággal is előállt a termálfürdő. Erről a helyi televíziónak Tóth István, a termálfürdőt működtető társaság ügyvezető igazgatója számolt be (a videót a cikk végére görgetve megnézhetik). A szakember elmondta, hogy mostantól elérhető náluk a parajdi sós dézsafürdő, aminek a vizét 36-38 Celsius-fokosra fűtik.

A kültéren található dézsafürdő használatáért nem kell külön díjat fizetni, ezt már tartalmazza a jegyár. Az újdonság már csak azért jól jött, mert télen a kinti medencék közül csak az élménymedence van nyitva, a sós dézsafürdővel viszont bővül a szabadtéri fürdőzési lehetőség. A dézsában egyszerre élvezhető a zalaszentgróti víz és a só kedvező hatása, ugyanis termálvízzel töltik és közel 150 kilogramm parajdi sót használnak fel hozzá. Az ajánlott fürdési idő egyhuzamban 30 perc.

A videóban ez még nem hangzott el, de időközben a fürdő Facebook oldalán közzétették, hogy a nagy érdeklődés miatt előre be kell jelentkezni a dézsa használatához a 06-83-900-283-as telefonszámon.

Mire jó a magas sótartalmú víz? Általánosságban ezekről a vizekről elmondható, hogy kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatásuk, legyen szó mozgásszervi problémákról, vagy bőrbetegségekről. Sőt, akinek nincs bőrproblémája, az is megtapasztalhatja egy sós vizes fürdőzést követően, hogy selymesebbé, puhább tapintásúvá válik a bőre.

A sós víz a bőrre lerakódva egy különös ingerhatást idéz elő, ami által tágítja az ereket, serkenti a keringést, fokozza a sejtek anyagcseréjét. A sós vizes pára pedig belélegezve enyhítheti a különféle légzőszervi panaszokat is. Összességében tehát nagyon sokrétű a sós víz hatása.