• December 13-tól kezdve már lehetőség van a meglévő Zsigmondy Klubkártyák meghosszabbítására.

  • A díjak nem változtak, így igazán érdemes kiváltani, vagy meghosszabbítani a kártyákat.

  • Pláne, hogy néhány hónapig még három budapesti fürdőbe érvényes a kedvezmény.

2013-ban vezette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Zsigmondy Klubkártyát. A kezdeményezés célja az volt, hogy a hazai vendégkörnek is megfizethető belépési lehetőséget biztosítsanak a Gellért és a Széchenyi fürdőkbe. A kártyához kapcsolódó díjak a kezdetektől változatlanok. Azaz a klubkártya 5000 forintért váltható ki, illetve a későbbiekben is ennyiért hosszabbítható meg újabb egy évre az érvényessége. A kártyával rendelkező vendégek pedig 2900 forintért válthatnak 4 órára érvényes szekrényes belépőt.

Amiben változás történt, hogy 2021-től már nem pusztán a Széchenyibe és a Gellértbe, hanem a Rudas Gyógyfürdőbe is kedvezményes belépési lehetőséget biztosít a kártya. Ugyanakkor emögött az áll, hogy a Gellért Gyógyfürdőnek hamarosan elkezdődik a felújítása. Már konkrét dátumot is lehet tudni, 2022. május 31-ig lesz még nyitva a Gellért, így a Zsigmondy Klubkártya is eddig használható a fürdőben.

Szintén idei változás, hogy a kártyák érvényessége már nem naptári évre – január 1-től december 31-ig – szól, hanem a kiváltástól számított egy évig használhatók. A lejáratot követő 60 napig pedig lehetőség van a meghosszabbítására a Széchenyi, Gellért és Rudas fürdők pénztáraiban. Akinek van már kártyája, annak érdemes élnie a hosszabbítás lehetőségével, hiszen így elkerülhető az új klubkártya kiváltásával kapcsolatos adminisztráció.

Teljesen új Zsigmondy Klubkártya igénylése

Akinek még nincs Zsigmondy Klubkártyája, vagy már kifutott az említett 60 napos határidőből, az a Budapest Gyógyfürdői Zrt. ügyfélszolgálatán (1146 Budapest, Állatkerti körút 9-11., bejárat a Kós Károly sétány felől) teheti ezt meg a nyitvatartási időben (hétfőtől szerdáig: 8:30-15:30, csütörtökön: 11:00-18:00, pénteken: 8:30-13:30 óra között, ebédidő: 12:00-12:30 óra között).

Fényképes kártyáról van szó és az ehhez szükséges fotót a helyszínen készítik el. Ne felejtsék otthon a személyi igazolványukat és a magyarországi lakcímkártyájukat, ugyanis ezek is szükségesek a klubkártya kiváltásához. Az új kártya várható elkészítési ideje 2 hét.

Zsigmondy Klubkártya

Még érdemes tudni a kártyáról, hogy csak az adott személy használhatja, tehát nem lehet átruházni. Továbbá csak napi egy belépésre jogosít. Amennyiben túllépik a 4 órás időtartamot, akkor a fürdő hétvégi jegyára és a 2900 forintos belépőár közötti különbséget kell kifizetni túlfürdési díjként.

A klubkártyáról minden egyéb információt megtalál a Budapest Gyógyfürdői Zrt. honlapján.